Ev Yapımı Yoğurt

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Gereçler
2 yahut 3 litre taze yağlı süt
5 kaşık evvelki mayaladığınız yoğurt yahut (Hazır) yoğurt mayası (Almanyada landliebe markasının %3,8 yağlı olanından) kullanıyorum)

Mesken Üretimi Yoğurt Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel sütü bir derin tencereye alın ve kaynatın.
Püf nokta şayet tencerenizi ıslatıp sonradan sütü ek ederseniz o vakit kaynama sırasında tabanı yanmaz.
Kaynama etabında yüksek ateşte kaynatmayın. Orta ateşte yavaş yavaş kaynatın.
Kaynatdıktan sonra büyük cam kâseye yahut tencerede bekletip soğumaya bırakın.
Püf nokta mayayı ek etmeden evvel süt ne çok sıcak nede çok soğuk olmalı. Tam ılık olması gerekiyor. Denetim içinde küçük parmağınızı süte bandırıp tam 7 saniye dayanıyorsa süt tam istediğimiz üzere yanı ılıktır demektir.
Artık evvel mayaladığınız yahut hazır yoğurt mayasını bir kâseye ek edin ve üzerine ılımış sütten biraz alıp çırpın ve sütün içine ek edin. daha sonra yavaşça karıştırın ve kapağını kapatıp ve mutfak bezler ile yeterlice sarın.
Tam 10 saat sıcak bir yere bekletin sonradan açıp buzdolabına ek edin 1 gece de bu türlü bekletin.
Şayet sulu yoğurt sevmiyorsanız tam taş sert yoğurt seviyorsanız o vakit yoğurdun içine pak bir havlu peçete ek edin ve suyunu süzün.
Püf nokta süzülen suyu asla dökmeyin. Yemeklerinize, hamur börek çörek yahut çorba üzere tanımlara kullana bilirsiniz. Kalsiyum kaynamayı suyunda gizlidir. Helalhoş olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller 500 g esmer köftelik bulgur 500 ml kaynar su 2 yemek kaşığı domates salçası 2 adet soğan 2 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı isot 70 gram sıvı yağı 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 yahut 2 tatlı kaşığı acı toz biber 4-5 kaşığı nar ekşisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Konut İmali Yoğurt (Taş Gibi) Tanımı İçin Materyaller 2 kg tam yağlı inek sütü 3 yemek kaşığı yoğurt Mayalamak için kavanoz yada kapaklı, cam, derin form Mesken Üretimi Yoğurt (Taş Gibi) Tanımı Yapılışı Birinci olarak sütümüzü süzerek tenceremize alıyoruz. Çok süratli olmayan ateşte uygunca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Püf Noktalarıyla Taş Üzere Yoğurt Mayalama (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 5 kg günlük inek sütü Yanında verilen maya (yoğurdun tadı nasıl olsun isterseniz damak tadınıza nazaran şeker ve tuz eklemesi yapabilirsiniz) Püf Noktalarıyla Taş Üzere Yoğurt Mayalama (Videolu) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamur için gereken malzemeler: 1 kilo 600 gr un 1 pk yaş maya 1 yemek kaşığı şeker 5 yemek kaşığı zeytinyağı 430 ml süt 430 ml su Tuz İç harcı için gereken malzemeler: 400 g kıyma 3 adet domates 4 adet kapya kırmızı biber 4-5 adet sivri yeşil biber Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Mesken Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller Köftesi için: 1 kilogram az yağlı kıyma 1 orta uzunluk soğan rendesi 1 su bardağı kadar galeta unu yahut ufalanmış ekmek 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı kimyon 1’er çay kaşığı karabiber yenibahar toz tatlı kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt