Son konular

Ev Yapımı Yoğurt

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Materyaller
5 kilo taze günlük inek sütü
Mayalamak için ;
Yoğurt ( ben 5 litreye 5 kaşık yoğurt koyuyorum kaç litreyse o kadar kaşık yani, ben yıllardır bu türlü yapıyorum çok da hoş yoğurdum olur ) (yoksa yoğurt mayası ancak hiç denemedim yoğurt mayasını)

Mesken Üretimi Yoğurt Tanımı Yapılışı

Sütümüzü tenceremize alalım ve ortada alt üst edip havalandırıp karıştıralım.
Havalandırarak karıştırırsak sütümüzün kaymak kısmı daha kalın katman olacaktır.
Kaynayınca 5 dkka yada basında bekleyip kaynamasını sağlayalım.
Ocağın altını kapatıp mayalayacağımız kabımıza alalım.
Ilımasını bekleyelim ( serçe parmağımızı tencereye soktuğumuzda parmağımız hafif yanacak en az 7 saniye içinde tutabilecek derecede ki sıcaklıkta olsun.
Bir kabın içinde mayaladığımız yoğurdu alıp sütümüzden yoğurdun içine katıp karıştıralım yoğurdumuzda sütle tıpkı sıcaklığa gelsin diye.
Yoğurdumuzu sütümüzün küçük bir köşesinden içine dökelim ve kasığın ucuyla döktüğümüz yeri karıştıralım.
Kabımızın üstüne bir kevgir ( elek ) koyalım ki buharlaşıp yoğurdumuzu sulandırmasın şayet mayalayacağınız yer soğuksa bir battaniyeye saralım ancak sıcaklık olağansa daha az kalın olan bir örtüye saralım.
Yoğurdumuzu sardıktan sonra saatimize bakalım 5 buçuk yada 6 saat sonrasını hesaplayalım.
6 saat sonra yoğurdumuzu sardığımız yerden alalım ve 1 gün boyunca kapağını kapatmadan buzdolabına koyalım 1 gün sonra kapağını kapatabilirsiniz.
Aslında püf noktasına dikkat ederseniz çok kolay ve çok lezzetli bir yiyeceğimiz.
Şimdiden yapan ve yiyen herkese bilhassa bebeklerimize şifa olsun inşaallah .
 

Similar threads

  • Soru
Kalıp Gibi Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler 3 litre süt 3 yemek kaşığı yoğurt Tuz Şeker Kalıp Gibi Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sütümüzü tencereye alıp kaynatalım. Sütümüz kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatmaya devam edelim. Kaynayan sütümüzü yoğurt yapacağımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler 5 kg süt ( sokak sütü ) 1 kase önceki yoğurdunuzdan maya 1 tatlı kaşığı şeker (Eşki mayayı tatlandırmak için) Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yaklaşık 15 senedir yoğurdumu evde kendim mayalarım. Deneme yanılma taktiklerini uygulaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler 3 lt süt 1 yemek kaşığı yoğurt mayası 1 çay kaşığının ucuyla toz şeker (arzuya göre) Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben genellikle 3 kg sütle yapıyorum ama siz istediğiniz miktarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler 4 kg açık süt 2 dolu yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı şeker Ev İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle güzel bir yoğurt yapmak için sütümüzün kalitesi çok değerli. Bunun için bildiğimiz güvendiğimiz yerlerden sütümüzü temin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Cam Kavanozda Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler 5 kg inek sütü 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı şeker (1 küp şeker) 5 tane 1 kglik kavanoz (kullanılmış kapakla ağzını kapatabilirsiniz) Cam Kavanozda Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tenceremize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt