Ev Yapımı Yumuşacık Et Döner Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana etti
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Kekik ,karabiber ,kimyon, tuz
Ev Yapımı Yumuşacık Et Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce etler bütün halde buzdolabı poşetine konarak rulo halde bi gece önceden buzluğa konarak doldurulur.
Donmuş et dolaptan çıkarılıp bir kaç saat dışarıda bekletilir .
Donu çözülmeden keskin bir bıçak yardımıyla çok çok ince bir şekilde doğranır.
Ayrı bi kapta bir soğan rendelenerek suyu alınır.
Soğan suyu rendelenmiş bir diş sarımsak, yoğurt ,salça, sıvı yağ ve baharatlar karıştırılır.
Doğradığımız etler sosa eklenerek iyice harmanlanır en az iki saat üstü streçlenmiş bir şekilde buzdolabında marine edilir .
Ne kadar uzun marine edilirse o kadar lezzetli olur.
Daha sonra marilenen et yağ koymadan ısıtılmış tencereye eklenir önce yüksek ateşte suyunu salana kadar pişirilir.
Etiniz sert ise bu esnada bir çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Et suyunu saldıktan sonra çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir .
Suyunu tamamen çektikten sonra tereyağ eklenerek hafif kavrulur et kurumadan ocaktan alınır soslu donerimiz hazır afiyet olsun
Ev Yapımı Yumuşacık Et Döner Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram dana etti
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Kekik ,karabiber ,kimyon, tuz
Ev Yapımı Yumuşacık Et Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce etler bütün halde buzdolabı poşetine konarak rulo halde bi gece önceden buzluğa konarak doldurulur.
Donmuş et dolaptan çıkarılıp bir kaç saat dışarıda bekletilir .
Donu çözülmeden keskin bir bıçak yardımıyla çok çok ince bir şekilde doğranır.
Ayrı bi kapta bir soğan rendelenerek suyu alınır.
Soğan suyu rendelenmiş bir diş sarımsak, yoğurt ,salça, sıvı yağ ve baharatlar karıştırılır.
Doğradığımız etler sosa eklenerek iyice harmanlanır en az iki saat üstü streçlenmiş bir şekilde buzdolabında marine edilir .
Ne kadar uzun marine edilirse o kadar lezzetli olur.
Daha sonra marilenen et yağ koymadan ısıtılmış tencereye eklenir önce yüksek ateşte suyunu salana kadar pişirilir.
Etiniz sert ise bu esnada bir çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Et suyunu saldıktan sonra çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir .
Suyunu tamamen çektikten sonra tereyağ eklenerek hafif kavrulur et kurumadan ocaktan alınır soslu donerimiz hazır afiyet olsun
Ev Yapımı Yumuşacık Et Döner Tarifi Fotoğraflı Yapılışı