Son konular

Ev Yoğurdu (Taş Gibi Tutan Tüm Püf Noktalarıyla)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
5 kg çiğ süt
2 yemek kaşığı yoğurt (Oda sıcaklığında)
Yarım çay kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı toz şeker (Yoğurt mayası ekşiyse kullanabiliriz)

Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü orta ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra sütün içerisindeki suyun buharlaşıp çıkması için kepçe yardımıyla sütümüzü havalandırarak karıştıralım.15 dk kadar kaynasın.
Ocağın altını kapatıp sütün ılımasını bekleyalim.
Serçe parmağımızla sütün sıcaklığını denetim edelim. Şayet parmağımızı 7 saniye kadar sütün içerisinde tutabiliyor ve sonrasında sütün sıcaklığı parmağımızı yakıyorsa olmuş demektir.
Maya için 2 yemek kaşığı yoğurdun içerisine tereyağını ve sütten birkaç kaşık dökelim mayamız ılısın.
Mayamız ekşi ise 1 çay kaşığına yakın toz şeker katabiliriz.
Güzelce karıştırıp sütümüzün içerisine döktükten sonra bir kaç sefer karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Tencereyi bir bezle düzgünce sarıp 5 saat kadar hiç açmadan bekletelim.Süre sonunda yoğurdumuz tutmuşsa ağızları açık bir halde oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
Sonrasında buzdolabına kaldıralım.
Bir gün ağzı açık halde dolapta bekletelim.Sulanmaması için yoğurdun üzerine bez örterek fazla suyunu alabilirsiniz.
Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Püf Noktalarıyla Taş Üzere Yoğurt Mayalama (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 5 kg günlük inek sütü Yanında verilen maya (yoğurdun tadı nasıl olsun isterseniz damak tadınıza nazaran şeker ve tuz eklemesi yapabilirsiniz) Püf Noktalarıyla Taş Üzere Yoğurt Mayalama (Videolu) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Taş Üzere Mesken Yoğurdu Tanımı İçin Gereçler 3 kg çiğ süt 3 yemek kaşığı yoğurt ( mayalamak için ) Taş Üzere Mesken Yoğurdu Tanımı Yapılışı Öncelikle sütümüzü kaynamaya köpürmeye başladıktan sonra bi 20 dk kadar kaynamaya devam ettiriyoruz. Ve ocağın altını kapatıyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Taş Gibi Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler 5 litre organik süt 1,5 yemek kaşığı ev yoğurdu mayası 1 çimdik tuz Taş Gibi Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü uygun bir tencere ye alıp iyice kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika karıştırarak kaynatıyoruz. Daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla İçin Malzemeler 3 lt süt (İnek sütü ) 3 yemek kaşığı yoğurt Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Alınan süt süzgeçten süzülür uygun bir tencereye. Ocak yüksek ayarda açılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler 5 kg süt ( sokak sütü ) 1 kase önceki yoğurdunuzdan maya 1 tatlı kaşığı şeker (Eşki mayayı tatlandırmak için) Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yaklaşık 15 senedir yoğurdumu evde kendim mayalarım. Deneme yanılma taktiklerini uygulaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt