Konutta Adana Kebap Tanımı İçin Materyaller
500 gram yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı pul biber
Meskende Adana Kebap Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına alınan kıyma üzerine ince ince kıyılmış suyu süzülmüş biberler biber tuz eklenir.
Güzelce yoğurulur. Tahta şiş kullandım ben.
Şisleri hafif ıslatıp portakal büyüklüğünde harçtan alıp şişe geçirelim.
Hafif hafif kaydırarak şiş boyunca yayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Yanına domates ve biber ekleyip üzerini de bir yağlı kağıt ile kapatıp 200 derece fırında 40 dk kadar pişirelim
Birinci 20 dk dan sonra yağlı kağıt üzerinden alıp şişleri alt üst çevirelim.
Güzelce pişip kızarana kadar bekletelim isterseniz yanında bulgur pilavı ve soğan salatası ile servis edelim deneyenlere afiyet olsun
500 gram yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı pul biber
Meskende Adana Kebap Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına alınan kıyma üzerine ince ince kıyılmış suyu süzülmüş biberler biber tuz eklenir.
Güzelce yoğurulur. Tahta şiş kullandım ben.
Şisleri hafif ıslatıp portakal büyüklüğünde harçtan alıp şişe geçirelim.
Hafif hafif kaydırarak şiş boyunca yayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Yanına domates ve biber ekleyip üzerini de bir yağlı kağıt ile kapatıp 200 derece fırında 40 dk kadar pişirelim
Birinci 20 dk dan sonra yağlı kağıt üzerinden alıp şişleri alt üst çevirelim.
Güzelce pişip kızarana kadar bekletelim isterseniz yanında bulgur pilavı ve soğan salatası ile servis edelim deneyenlere afiyet olsun