Evde Aşure Yapımı
Ev yapımı aşure tarifimiz
Ev yapımı aşurenin Malzemeleri:
25 su bardağı aşurelik buğday,
1 su bardağı kuru fasulye,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı kucuk doğranmış kuru kayısı,
1 su bardağı sarı kuru uzum,
2 paket kuş uzumu,
1 su bardağı kucuk doğranmış kuru incir,
4 su bardağı şeker, (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir)
354 litre su,
1 paket vanilya
Aşuremizi Suslemek icin:
Fındık,
Toz tarcın,
Ceviz ici,
nar taneleri
imagesevdeasureyapimi5ad40b91f20dc
Ev yapımı aşurenin Yapılışı:
Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp ayrı kaplarda bir gece onceden ılık suyla ıslatın
Ertesi gun buğdayı iyice yıkayıp duduklu tencerede 45 dakika pişirin
Fasulye ve nohutu da suzup ayrı kaplarda pişene kadar haşlayın,
(duduklude 1520 dakika kadar) pişince suyunu suzun
Buğdayın suyu un corbası kıvamına gelmek uzereyken şeker, nohut, fasulye ve uzumleri ve kuru kayısıyla birlikte ilave edip karıştırıninciri en son koyun ki aşure kararmasın 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ateşten alın
Sıcak iken kaselere boşaltıp soğuyunca uzerini ceviz ici, fındık, toz tarcın ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın
Ev yapımı aşure tarifimiz
Ev yapımı aşurenin Malzemeleri:
25 su bardağı aşurelik buğday,
1 su bardağı kuru fasulye,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı kucuk doğranmış kuru kayısı,
1 su bardağı sarı kuru uzum,
2 paket kuş uzumu,
1 su bardağı kucuk doğranmış kuru incir,
4 su bardağı şeker, (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir)
354 litre su,
1 paket vanilya
Aşuremizi Suslemek icin:
Fındık,
Toz tarcın,
Ceviz ici,
nar taneleri
imagesevdeasureyapimi5ad40b91f20dc
Ev yapımı aşurenin Yapılışı:
Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp ayrı kaplarda bir gece onceden ılık suyla ıslatın
Ertesi gun buğdayı iyice yıkayıp duduklu tencerede 45 dakika pişirin
Fasulye ve nohutu da suzup ayrı kaplarda pişene kadar haşlayın,
(duduklude 1520 dakika kadar) pişince suyunu suzun
Buğdayın suyu un corbası kıvamına gelmek uzereyken şeker, nohut, fasulye ve uzumleri ve kuru kayısıyla birlikte ilave edip karıştırıninciri en son koyun ki aşure kararmasın 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ateşten alın
Sıcak iken kaselere boşaltıp soğuyunca uzerini ceviz ici, fındık, toz tarcın ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın