SoruCevap
Yeni Üye
Evde Bardakta Süt Mısır (Haşlama) Tanımı İçin Malzemeler
450 gram mısır
1.5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı margarin
Üzerini süslemek için;
Ketçap
Mayonez
Acı sos (acıyı seviyorsanız)
Nar ekşisi (tercihe bağlı)
Evde Bardakta Süt Mısır (Haşlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mısırlarımızı kaynamış suda haşlayalım, isterseniz suyun içine az ölçüde süt ekleyebilirsiniz.
Sonrasında suyumuzu süzelim.
Ardından yağlarımızı mısırlara ekleyip karıştıralım.
Sonrasında baharatları da ekleyip karıştıralım.
Sonrasında istediğimiz servis tabaklarına ekleyip üzerlerini istediğimiz soslarla süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun
Evde Bardakta Süt Mısır (Haşlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
450 gram mısır
1.5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı margarin
Üzerini süslemek için;
Ketçap
Mayonez
Acı sos (acıyı seviyorsanız)
Nar ekşisi (tercihe bağlı)
Evde Bardakta Süt Mısır (Haşlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mısırlarımızı kaynamış suda haşlayalım, isterseniz suyun içine az ölçüde süt ekleyebilirsiniz.
Sonrasında suyumuzu süzelim.
Ardından yağlarımızı mısırlara ekleyip karıştıralım.
Sonrasında baharatları da ekleyip karıştıralım.
Sonrasında istediğimiz servis tabaklarına ekleyip üzerlerini istediğimiz soslarla süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun
Evde Bardakta Süt Mısır (Haşlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı