Evde Cezerye malzemeleri:
1 kilo iri havuc
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Evde Cezerye Yapımı:
1 Havucları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
2 Haşlanan havucların suyunu suzun ve rendenin kucuk tarafı ile renceleyin
3 Rendelediğiniz havucları derin bir tencereye alıp uzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun
4 Havuclar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yuksek ateşte karıştırarak kavurun Daha sonra havuclar suyunu cekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin
5 Fındıkları rondodan gecirip havucların icine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun
6 Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın
Afiyet olsun
imagesevdecezeryeyapimi5ad40a58bea36
1 kilo iri havuc
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Evde Cezerye Yapımı:
1 Havucları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
2 Haşlanan havucların suyunu suzun ve rendenin kucuk tarafı ile renceleyin
3 Rendelediğiniz havucları derin bir tencereye alıp uzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun
4 Havuclar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yuksek ateşte karıştırarak kavurun Daha sonra havuclar suyunu cekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin
5 Fındıkları rondodan gecirip havucların icine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun
6 Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın
Afiyet olsun
imagesevdecezeryeyapimi5ad40a58bea36