Evde Ekmek Yapılışı
Resimli Evde Ekmek Yapımı
Malzemeler
1 kg (89 bardak) un
12 bardak acma payı un
50 gr (2 yemek kaşığı tepeleme) yaş maya
12 bardak ılık su
1 yemek kaşığı silme tuz
1 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
1 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
imagesevdeekmekyapimi5ad3ed5a53c5f
Yapılışı
1 1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişce acın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakca bir hamur yapın; uzerini kalan unla kapatın
3510 dakika sonra un ayrılıp catlamaya başlayınca ortasını acın Tuz, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4Dibi unlanmış bir kaba alın ve uzerini ortun İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Tekrar hamur tahtasına alıp bir iki kez yoğurun
5Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Tekrar mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin uzerini caprazlama kesin;
6Once kızgın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonra ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın
Resimli Evde Ekmek Yapımı
Malzemeler
1 kg (89 bardak) un
12 bardak acma payı un
50 gr (2 yemek kaşığı tepeleme) yaş maya
12 bardak ılık su
1 yemek kaşığı silme tuz
1 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
1 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
imagesevdeekmekyapimi5ad3ed5a53c5f
Yapılışı
1 1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişce acın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakca bir hamur yapın; uzerini kalan unla kapatın
3510 dakika sonra un ayrılıp catlamaya başlayınca ortasını acın Tuz, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4Dibi unlanmış bir kaba alın ve uzerini ortun İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Tekrar hamur tahtasına alıp bir iki kez yoğurun
5Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Tekrar mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin uzerini caprazlama kesin;
6Once kızgın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonra ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın