Son konular

Evde Hazırdan Daha Güzel Pide (Ispanaklı Kıymalı Sucuk Ve Kaşarlı)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Meskende Hazırdan Daha Hoş Pide (Ispanaklı Kıymalı Sucuk Ve Kaşarlı) Tanımı İçin Materyaller
5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 küçük paket kuru maya
1.5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
İç materyali;
1 kilo kuru soğan
1 kilo ıspanak
Yarım kilo kıyma
1 tatlı kaşığı k.biber-pul biber-toz kırmızı biber-kimyon (hem kıyma hemde ıspanak için baharatlar farklı başka 1 er çay kaşığı)
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı lor peyniri
Kaşarın altına lor serptim çok hoş oldu kuru olmadı
Yarım kangal sucuk
1 kase rende kaşar

Konutta Hazırdan Daha Hoş Pide (Ispanaklı Kıymalı Sucuk Ve Kaşarlı) Tanımı Yapılışı

Hamurumuzu yoğuracağımız kaba unumuzu alalım .
Üzerine tuzu koyup ortasını havuz yapalım.
Şekeri ,mayayı ve sıvı yağı koyup suyuda ekleyelim ve yoğuralım.
Sert olmayan yumuşak bi hamur yoğuralım.
Ağzını kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
Artık iç materyallerimizi hazırlayalım kuru soğanı doğrayıp kavuralım.
Yarısını ayırıp doğranmış ıspanağı koyup içi yapalım, öteki yarısına kıymayı koyup içi hazırlayalım.
Kaşarı rendeleyip sucuğu da doğrayıp hazırlayalım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp uzun halde tepsi ölçüsünde açalım .
Yağlı kağıdın üzerine serip hangi iç harçtan yapacaksak hamurun üzerine serelim kenarlarını kapatalım.
Tüm hamur bitene kadar devam edelim.
Kenarlarına yumurta sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen pidelerimizin kenarlarına tereyağ sürelim.
Not = ben biraz fazla yapmak için 7. 5 bardak un kullandım elimde hamur pek mayalanmaz o yüzden 2 paket maya kullandım. Sıvı yağıda 1 çay bardağı koydum.
 
Üst Alt