Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı İçin Malzemeler
Evdeki eski turşu malzemeleri
1 kilo kornişon iri salatalık turşusu
1 kilo ufak kornişon salatalık turşusu
1 ufak kase doğranmış acı biber turşusu
Yeni materyaller.
1 küçük beyaz lahana
1 küçük karnabahar
1 demet kereviz yaprağı tazesinden
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz.
Sosu için
1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
1 su bardağı dolusu elma sirkesi
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 adet limon
4 kilo varsa kireçsiz yahut kaynamış soğumuş su
2 kahve fincanı iri turşuluk tuz
Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eski salatalık biber turşusunu yuvarlak ve ya jülyen doğruyoruz.
Bu süreci yaparken ben mutfak tezgahını kullandım. Biraz büyük bir alana gereksinimimiz var. Gereçlerin hepsini doğrayıp harmanlayacağız. Onun için.
Diğer aldığımız taze materyalleri de istediğimiz biçimde hepsini doğruyoruz.
Lahana karnabahar havuç sarımsak dilek ediyorsak brokoli.
Doğradığımız gereçleri karıştırıp üzerine iki kaşık kadar tuz koyup. Bekletiyoruz. Hem biraz inecek hem de biraz suyunu salacak.
Diğer tarafta turşunun suyunu hazırlıyoruz.
Suya tuzunu sirkelerini limon tuzu nu koyup karıştırıyoruz.
Turşunun suyunu kaşıkla tattığımız da hafif tuzlu olması gerekiyor. Güzelce tuzunu eritip.
Doğradığımız karışık turşu materyallerini başka farklı küçük kaplara koyuyoruz. Hafif bastırıyoruz.
Üzerlerinin geçecek kadar kavanozları ağzına kadar turşu suyu ile dolduruyoruz. Turşumuz bir hafta sonra yemeğe hazır.
Turşuyu ne kadar farklı küçük kaplara koyarsak koruması ve dayanması o kadar uzun olur.
Eski materyallerimiz ile yeni materyaller karışıp harmanlandığı için bir haftada turşumuz oluyor. Bir hafta sonra kesinlikle buzdolabında ve serin yere koymamız gerekir.
O vakit uzun mühlet tüketebiliriz. Asitlenmez ve hafif bir bir turşu olur. İsterseniz turşunuzu acı da yapabilirsiniz. Arzu’ya bağlı gereçleri çoğaltır. Azaltabilirsiniz sirke dokunuyorsa bir bardak ta kâfi limon da dekor için.
Hepsi sizin yorumunuza kalmış. Sormak istediğiniz bir şey olursa turşuyla alakalı yorumlarda beklerim.Afiyet sıhhat olsun
Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Evdeki eski turşu malzemeleri
1 kilo kornişon iri salatalık turşusu
1 kilo ufak kornişon salatalık turşusu
1 ufak kase doğranmış acı biber turşusu
Yeni materyaller.
1 küçük beyaz lahana
1 küçük karnabahar
1 demet kereviz yaprağı tazesinden
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz.
Sosu için
1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
1 su bardağı dolusu elma sirkesi
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 adet limon
4 kilo varsa kireçsiz yahut kaynamış soğumuş su
2 kahve fincanı iri turşuluk tuz
Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eski salatalık biber turşusunu yuvarlak ve ya jülyen doğruyoruz.
Bu süreci yaparken ben mutfak tezgahını kullandım. Biraz büyük bir alana gereksinimimiz var. Gereçlerin hepsini doğrayıp harmanlayacağız. Onun için.
Diğer aldığımız taze materyalleri de istediğimiz biçimde hepsini doğruyoruz.
Lahana karnabahar havuç sarımsak dilek ediyorsak brokoli.
Doğradığımız gereçleri karıştırıp üzerine iki kaşık kadar tuz koyup. Bekletiyoruz. Hem biraz inecek hem de biraz suyunu salacak.
Diğer tarafta turşunun suyunu hazırlıyoruz.
Suya tuzunu sirkelerini limon tuzu nu koyup karıştırıyoruz.
Turşunun suyunu kaşıkla tattığımız da hafif tuzlu olması gerekiyor. Güzelce tuzunu eritip.
Doğradığımız karışık turşu materyallerini başka farklı küçük kaplara koyuyoruz. Hafif bastırıyoruz.
Üzerlerinin geçecek kadar kavanozları ağzına kadar turşu suyu ile dolduruyoruz. Turşumuz bir hafta sonra yemeğe hazır.
Turşuyu ne kadar farklı küçük kaplara koyarsak koruması ve dayanması o kadar uzun olur.
Eski materyallerimiz ile yeni materyaller karışıp harmanlandığı için bir haftada turşumuz oluyor. Bir hafta sonra kesinlikle buzdolabında ve serin yere koymamız gerekir.
O vakit uzun mühlet tüketebiliriz. Asitlenmez ve hafif bir bir turşu olur. İsterseniz turşunuzu acı da yapabilirsiniz. Arzu’ya bağlı gereçleri çoğaltır. Azaltabilirsiniz sirke dokunuyorsa bir bardak ta kâfi limon da dekor için.
Hepsi sizin yorumunuza kalmış. Sormak istediğiniz bir şey olursa turşuyla alakalı yorumlarda beklerim.Afiyet sıhhat olsun
Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı