Evde Kalan Yufka Lavaş Ekmek İtinayla Değerlendirilir Tarifi İcin Malzemeler
*4 adet bim lavaş ekmek
*1 adet haşlanmış tavuk goğsu (bir goğus eti)
*1 adet carliston biber
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kekik
*Karabiber
*Tuz
Salcalı sos icin;
*1 yemek kaşığı domates salcası
*Kekik
*Karabiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı calve kofte sos
Beşamel sos icin;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*Karabiber
Uzeri icin;
*100 gr kadar kaşar
Evde Kalan Yufka Lavaş Ekmek İtinayla Değerlendirilir Tarifi Yapılışı
1
*Haşlanmış tavuğumuzu didelim ,icine julyen doğranmış biberimizi, soğanımızı ciğden katalım
*Baharatını ,yağını, tuzunu, katalım
*Lavaşın icine katıp saralım
*İki parmak kalınlığında keselim
*Kestiğimiz yerler yukarı gelecek şekilde dizelim borcama (yuvarlak borcam kullandım)
*180 derece fırında lavaşlar kıtır kıtır olana kadar pişirelim
*O sırada beşamel sosumuzu yapalım
*Tavaya tereyağını alalım ,eriyince yağımız ,unumuzu katalım ve kavuralım
*Sutunu, tuzunu ,karabiberini ,katıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim
*Sonra salcalı sosumuza gecelim
*Salcamızı calve sosumuzdan 1 yemek kaşığı kadar katalım
*Baharatımızı , yağımızı katalım
*Yarım cay bardağı su ile cozelim salcalı sosumuzu fırından cıkardığımız lavaş sarmalarımızın uzerine eşit miktarda gezdirelim
*Uzerine beşamel sosumuzu yayalım ve uzerine kaşarımızı katalım
*Lezzetli bi tarif evde kalan malzemeleri değerlendirmek icin birebir isterseniz taze lavaş ve yufkadan da yapabilirsiniz cok daha lezzetli olur yemeğiniz Afiyet şifa olsun
*4 adet bim lavaş ekmek
*1 adet haşlanmış tavuk goğsu (bir goğus eti)
*1 adet carliston biber
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kekik
*Karabiber
*Tuz
Salcalı sos icin;
*1 yemek kaşığı domates salcası
*Kekik
*Karabiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı calve kofte sos
Beşamel sos icin;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*Karabiber
Uzeri icin;
*100 gr kadar kaşar
Evde Kalan Yufka Lavaş Ekmek İtinayla Değerlendirilir Tarifi Yapılışı
1
*Haşlanmış tavuğumuzu didelim ,icine julyen doğranmış biberimizi, soğanımızı ciğden katalım
*Baharatını ,yağını, tuzunu, katalım
*Lavaşın icine katıp saralım
*İki parmak kalınlığında keselim
*Kestiğimiz yerler yukarı gelecek şekilde dizelim borcama (yuvarlak borcam kullandım)
*180 derece fırında lavaşlar kıtır kıtır olana kadar pişirelim
*O sırada beşamel sosumuzu yapalım
*Tavaya tereyağını alalım ,eriyince yağımız ,unumuzu katalım ve kavuralım
*Sutunu, tuzunu ,karabiberini ,katıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim
*Sonra salcalı sosumuza gecelim
*Salcamızı calve sosumuzdan 1 yemek kaşığı kadar katalım
*Baharatımızı , yağımızı katalım
*Yarım cay bardağı su ile cozelim salcalı sosumuzu fırından cıkardığımız lavaş sarmalarımızın uzerine eşit miktarda gezdirelim
*Uzerine beşamel sosumuzu yayalım ve uzerine kaşarımızı katalım
*Lezzetli bi tarif evde kalan malzemeleri değerlendirmek icin birebir isterseniz taze lavaş ve yufkadan da yapabilirsiniz cok daha lezzetli olur yemeğiniz Afiyet şifa olsun