Son konular

Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt (miktarı arttırabilirsiniz ben 3 lt ile yaptım)
1 tatlı kaşığı dolusu yoğurt (ben 3 lt için 1 yemek kaşığı dolusu koydum)

Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü kaynatacağımız çelik bir tencereyi alıp içine bir tülbent veya bir süzgeç yerleştiriyoruz. Sütü ilave edip iyice süzdükten sonra kaynatıyoruz.
Sütümüzü kaynatma aşamasında iken ilk 5-10 dk iyice karıştırıp hava almasını sağlıyoruz.
Kaynayan sütümüz fokurdamaya başlayıp tencereyi taşma kıvamına gelince altını kısıp 10-15 dk daha kısık ateşte kaynatın.
Kaynayan sütümüzü alıp düz bir zeminde bir sofra bezinin üzerine yerleştirin. Tenceremizin kenarını da ayrı bir bezle iyice sarıp bir kepçe yardımıyla iyice karıştırıp köpürmesini sağlıyoruz (resimdeki kepçe görüntüsü gibi) böylece daha iyi kaymak tutuyor ve üzerine bir süzgeç yada delikli bir kapak koyup ılımaya bırakalım.
Sütümüz 42-45 dereceye gelince mayalama için uygun hale gelir, bunu daha iyi anlayabilmek için termometreniz varsa sıcaklığını kolayca ölçebilirsiniz. Termometreniz yoksa serçe parmağınızı süte batırarak ısısını kontrol edip 7 saniye kadar tuttuğunuzda parmağınızın dayanabileceği ve hafif bir yanma hissi duyacağınız ısıya geldiği zaman süt mayalanma için uygun bir hale gelmiştir.
Maya olarak kullanılacak yoğurt bir kaba alınır ve üzerine tencere içinden biraz ılık süt eklenir ve pütürsüz olana kadar karıştırılır.
Mayayı tencerenin kenarından süte karıştırarak birkaç seferde dökülür. Bir kaşıkla tenceredeki süte eşit dağılacak şekilde yavaşça karıştırılır, tencerenin kapağını kapatalım.
Tencerenin üzerini bir bezle sarıp 3-3,5 saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan yoğurdumuz 2-3 saat soğuyup oda sıcaklığana gelmesi beklenir. Oda sıcaklığına gelen yoğurdumuzu buzdolabına yerleştirilip 24 saat dinlendikten sonra yemeye hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun .

Not: Mayalama için kullanacağınız yoğurt çok ekşi ise bir tutam tuz ekleyip yoğurdunuzun tatlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Ben sütümü çelik tencerede kaynayıp, emayeye döküp bu şekilde mayalıyorum sizde böyle yapabilirsiniz

Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Taş Üzere Tutan Kaymaklı Yoğurt Tanımı İçin Gereçler 5- kilo süt 5 kaşık yoğurt mayalamak için Taş Üzere Tutan Kaymaklı Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle sütümüzü güzelce kaynatıyoruz orta ara kepçe yardımıyla buharlaştırıyoruz. Köpürünce altını kısıyoruz ön sıcaklığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler 5 litre yağlı süt 2 yemek kaşığı ev yapımı mayalık yoğurt Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve ocağa alıp, kaynamaya bırakalım. Üzeri kaymak oldukça tahta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Taş Gibi Yoğurt (Püf Noktarıyla) Tarifi İçin Malzemeler 1 lt süt (Açık ya da günlük) 1 yemek kaşığı maya ya da evdeki yoğurt Taş Gibi Yoğurt (Püf Noktarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle eğer sütü açık alacaksanız bir tencereye tülbentten süzüp kepçe ile karıştırarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
El Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler 3 kilo süt 1 tutam tuz 1 paket maya (Sütçünden) 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (Susuz tarafından) El Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tenceredeki doğal sütümüzü köpük köpük olana dek pişirin. Üzerinde mutlaka tahta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Konutta %100 Doğal Labne Peyniri (Dışardan Almaya Son!) Tanımı İçin Gereçler 1 litre çiğ süt 1 kibrit kutusu beyaz peynir Tuz (isteğe bağlı) Konutta %100 Doğal Labne Peyniri (Dışardan Almaya Son!) Tanımı Yapılışı Sütümüzü tencereye alalım. Kaynamaya başladığında altını kısalım, orta sıra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt