Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı İçin Gereçler
1 kilo köy tavuğu
1 yemek kaşığı kuyruk yağı (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane patlıcan
1 tane kabak
1 tane patates (kıvam vermesi için)
1 büyük baş soğan
1 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
1 tane domates
1 buçuk yemek kaşığı acı tatlı salça
3 diş sarımsak
Tuz ,pulbiber ,karabiber ,yenibahar (1 tatlı kaşığı)
1 su bardağı sıcak su
Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel güveç kabımızı pak yıkayalım ve kurutalım .
Rendelenmiş kuyruk yağını en alta bırakalım.
Üzerine yemeklik soğan doğrayalım, tavuk etini orta büyüklükte doğrayıp yıkayalım ,soğanın üzerine dizelim .
Daha sonra kabak, patlıcan, patates, sarımsak, biberleri küp küp doğrayıp kat kat bırakalım .
En son olarak domatesi küp küp doğrayıp üzerine serelim.
Öteki taraftan salça ,yağ ,baharat, 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıp güvecin üzerine dökelim, ağzını kapatalım.
Ocağın en küçük gözüne bırakalım, evvel yüksek ateşinde kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp en düşük ateşte 2 saat pişsin birinci 45 dakika ağzını hiç açmadan kaynasın .
Daha sonra kenar kısmından bir tutmasın diye yavaştan karıştırın.
Suyunu çekene kadar 2 saat pişsin tadı o kadar lezzetli oldu ki anlatılmaz yenir.
Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo köy tavuğu
1 yemek kaşığı kuyruk yağı (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane patlıcan
1 tane kabak
1 tane patates (kıvam vermesi için)
1 büyük baş soğan
1 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
1 tane domates
1 buçuk yemek kaşığı acı tatlı salça
3 diş sarımsak
Tuz ,pulbiber ,karabiber ,yenibahar (1 tatlı kaşığı)
1 su bardağı sıcak su
Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel güveç kabımızı pak yıkayalım ve kurutalım .
Rendelenmiş kuyruk yağını en alta bırakalım.
Üzerine yemeklik soğan doğrayalım, tavuk etini orta büyüklükte doğrayıp yıkayalım ,soğanın üzerine dizelim .
Daha sonra kabak, patlıcan, patates, sarımsak, biberleri küp küp doğrayıp kat kat bırakalım .
En son olarak domatesi küp küp doğrayıp üzerine serelim.
Öteki taraftan salça ,yağ ,baharat, 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıp güvecin üzerine dökelim, ağzını kapatalım.
Ocağın en küçük gözüne bırakalım, evvel yüksek ateşinde kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp en düşük ateşte 2 saat pişsin birinci 45 dakika ağzını hiç açmadan kaynasın .
Daha sonra kenar kısmından bir tutmasın diye yavaştan karıştırın.
Suyunu çekene kadar 2 saat pişsin tadı o kadar lezzetli oldu ki anlatılmaz yenir.
Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı