Evde Kunefe yapılışı
Resimli Kunefe tarifi
Evde Kunefe Malzemeler:
½ kg Kadayıf
200300 gr, isteğe bağlı, ozel kunefe peyniri (veya tamamen tuzsuz beyaz peynir)
125 gr yağ (bu yağ isteğe bağlı olarak tereyağı veya sıvı yağ yada ikisinin karışımı olabilir)
Ustunun Şerbeti icin
2 bardak su, 2 bardak şeker, 12 damla limon suyu
imagesevdekunefenasilyapilir5ad408c0b611a
Evde Kunefe Yapılışı:
Kadayıf mutfak robotunda cekilerek, kucultulur
Cekilmiş kadayıfın icine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar yağlanır (yağ fazla olmamalı, sadece butun kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava veya kunefe tavasına cok kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, uzeri kalan kadayıfla gene bastırılarak kapatılır
Ocağın uzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, cevire cevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir,
Tercihe gore kenarından azar azar tereyağı konulabilir,
Bir yuzu kızarınca, diğer yuzu cevrilir ve aynı işlemler diğer yuz icinde yapılır
Kızaran kunefenin uzerine, kunefe ılıkken, sıcak şerbet dokulur ve sıcak olarak afiyetle yenir
Afiyet Olsun
Resimli Kunefe tarifi
Evde Kunefe Malzemeler:
½ kg Kadayıf
200300 gr, isteğe bağlı, ozel kunefe peyniri (veya tamamen tuzsuz beyaz peynir)
125 gr yağ (bu yağ isteğe bağlı olarak tereyağı veya sıvı yağ yada ikisinin karışımı olabilir)
Ustunun Şerbeti icin
2 bardak su, 2 bardak şeker, 12 damla limon suyu
imagesevdekunefenasilyapilir5ad408c0b611a
Evde Kunefe Yapılışı:
Kadayıf mutfak robotunda cekilerek, kucultulur
Cekilmiş kadayıfın icine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar yağlanır (yağ fazla olmamalı, sadece butun kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava veya kunefe tavasına cok kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, uzeri kalan kadayıfla gene bastırılarak kapatılır
Ocağın uzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, cevire cevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir,
Tercihe gore kenarından azar azar tereyağı konulabilir,
Bir yuzu kızarınca, diğer yuzu cevrilir ve aynı işlemler diğer yuz icinde yapılır
Kızaran kunefenin uzerine, kunefe ılıkken, sıcak şerbet dokulur ve sıcak olarak afiyetle yenir
Afiyet Olsun