Evde Lezzetin Zirvesi Şahane Lezzette Tantuni Tarifim

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Konutta Lezzetin Doruğu Şahane Lezzette Tantuni Tanımım İçin Materyaller
1, 5 kilo yağsız kemiksiz et, tosun but kullandım ben (Arka bacak kalça kısmı kasabınıza tantunilik dediğiniz vakit yardımcı olacaktır)
1, 5 çay bardağı sıvı yağ
3 doluca tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1, 5 tatlı kaşığı tuz
Acı pul biber
Kuru soğan yada kırmızı soğan
Domates
Maydanoz
Küçük somun ekmek yada lavaş

Meskende Lezzetin Tepesi Şahane Lezzette Tantuni Tanımım Yapılışı

Öncelikle; etimizi minicik olacak biçimde doğrayıp hazır ediyoruz. Sonra, mor soğanımızı piyazlık formda doğruyor, maydanozu küçük kıyıyor.
Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayıp tümünü hazır ediyoruz. Geniş ve derince tavamızı ocağa alıp en yüksek ateşte kızdırıyoruz.
Sonra minik kuşbaşı doğranmış etimizi tavaya boşaltıp,, ocağın altını en yüksekten biraz alta getiriyor ve etin kırmızı rengi dönene dek karıştırarak kavuruyoruz.
Rengi dönen etimiz su salmayada başlayacak. Etin ölçüsüne görede su bırakacaktır. Tavaya bir kapak kapatıp, ocağında altını orta ateşe getirip (En yüksek ayarı 9 ise, 6 ya indirerek) tam 35 dakika, ortada tavayı sallayarak etimizin saldığı tüm suyunu tekrar çekene dek pişiriyoruz (Etimin cinsi sayesinde bende hiç gerek kalmadı, fakat tadına bakın şayet siz gerek duyarsanız, ete sıcak su ekleyip devam pişirin yumuşayana dek)
Susuz kalan et içine sıvı yağını ekleyelim 2-3 dakika kavuralım.
Arkasına tuz ve kırmızı toz biberini ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Ekmeklerimizi kesip içlerini tava içine batırıp bastıralım yağlanmış ekmek içine çokça et koyalım. Üzerine pul biber serpelim, soğan, maydanoz, domates koyup tuz serpelim. Ayran ve turşu eşliğinde servis edebilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Diyet Bozdurur Şahanelikte Tavuk Tantuni (Zurna dürüm) Tanımı İçin Malzemeler ️1,400 gram tavuk göğsü ️1,5 çay bardağı sıvı yağ ️2 tepeleme yemek kaşığı kırmızı toz biber ️1,5 tatlı kaşığı tuz ️1,5 çay bardağı kaynar su ️4 adet orta uzunluk mor soğan ️1 tatlı kaşığı sumak ️4 adet orta uzunluk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Yoğurtlu Et Tantuni Tanımı İçin Materyaller 1 kilo dana eti Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz pulbiber 1 çay kaşığı tuz 1 kuru soğan 1 domates Sumak Lavaş için; 4 su bardağı un 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Ilık su (hamur kulak göğsü kıvamda olcak)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Mersin Tantuni Tanımı İçin Materyaller Ekmeği için; 1 kilo un 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instat maya Aldığı kadar su Tantuni için 1 kilo süt danası eti Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 kaşık tereyağ Tuz, kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber Zerzevatları için; 1 büyük uzunluk soğan Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tantuni Tanımı İçin Gereçler Sandviç ekmeği bir paket 400 g kuş başı et 1 çay kaşığı Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı Kimyon 1 çay kaşığı Tuz 1 çay kaşığı Kekik 1 çay bardağı su Yarım çay bardağı zeytinyağı Soğan Sumak 1 tane iri doğranmış domates Tantuni Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü Yarım çay bardağı zeytinyağ Tuz Kırmızı toz biber Yarım çay bardağı su Diğer malzemeler; 1 büyük ince doğranmış soğanı çay kaşığı sumakla güzelce ovarak öldürüyoruz 1 demet ince kıyılmış maydanoz 3-4 adet domateslerin çekirdeklerini ayıklayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt