Konutta Mangal Tadında Çöp Şiş Tanımı İçin Gereçler
500 gram orta yağlı kuşbaşı
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Pişirmek için;
8-9 adet çöp şiş
Közlemek için;
Kırmızı biber
Yeşil biber
Domates
Konutta Mangal Tadında Çöp Şiş Tanımı Yapılışı
Öncelikle derin bir kaba kuşbaşı etlerimizi alalım.
Sonrasında içine zeytinyağını döküp sarımsakları ezelim.
Baharatlarımızı ekleyip ağzını streç sinemayla kapatıp buzdolabında 2 saat marine edelim.
Marine olan etlerimize 1 tatlı kaşığı tuz ekelim.
Marine edilen etlerimizi sonrasında çöp şişlerimize dizelim.
Döküm tavamızı ocağa alalım. Isınınca çöp şişlerimizi dizelim.
Denetimli pişirelim ki ne çiğ kalsın ne de kurusun. 5. Dakikadan sonra denetim ederek tabağımıza alalım.
Sonrasında yıkadığımız biberleri ve domatesi alıp közleyelim.
Sonrasında servise hazır yanına meze olarak naneli yoğurt, patlıcanlı söğüş salatası yapabilirsiniz.
Deneyip kaydedersiniz sevinirim
500 gram orta yağlı kuşbaşı
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Pişirmek için;
8-9 adet çöp şiş
Közlemek için;
Kırmızı biber
Yeşil biber
Domates
Konutta Mangal Tadında Çöp Şiş Tanımı Yapılışı
Öncelikle derin bir kaba kuşbaşı etlerimizi alalım.
Sonrasında içine zeytinyağını döküp sarımsakları ezelim.
Baharatlarımızı ekleyip ağzını streç sinemayla kapatıp buzdolabında 2 saat marine edelim.
Marine olan etlerimize 1 tatlı kaşığı tuz ekelim.
Marine edilen etlerimizi sonrasında çöp şişlerimize dizelim.
Döküm tavamızı ocağa alalım. Isınınca çöp şişlerimizi dizelim.
Denetimli pişirelim ki ne çiğ kalsın ne de kurusun. 5. Dakikadan sonra denetim ederek tabağımıza alalım.
Sonrasında yıkadığımız biberleri ve domatesi alıp közleyelim.
Sonrasında servise hazır yanına meze olarak naneli yoğurt, patlıcanlı söğüş salatası yapabilirsiniz.
Deneyip kaydedersiniz sevinirim