Meskende Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
İki su bardağı ılık su
Bir yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı kuru maya(çeyrek paket yaş mayada olabilir)
Yarım çay bardağından daha az zeytin yağı
5.5 su bardağı un(ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
Pizza sosu için;
Bir konserveye yakın domates sosu (yada iki adet domates püresi ve 2 yemek kaşığı ketçap)
Bir tatlı kaşığı kekik
İki diş sarımsak
1 tatlı kaşığı fesleğen
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
Üst gereci için
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Mısır
Dilimlenmiş domates
Kapya biber
Yeşil biber
Susam
Mantar
Meskende Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabının içerisine şeker, maya, ılık su ve yağı alıp karıştırıyoruz. Üzerine tuzu katıp unu azar azar ek edip yeterlice yoğuruyoruz. Ele az yapışan bir hamur elde ettikten sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalanırken bir taraftan sosu hazırlayalım. Domates sosu, rendelenmiş sarımsak, kekik, fesleğen ve zeytinyağını da ek edip güzelce karıştıralım.
Hamurumuz mayalanınca üzerinde açacağımız yere birazcık un serpip hamuru evvel elimizle açıp daha sonra merdane yada oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne nazaran açıyoruz.
Tepsimizin içine yağlı kağıt yerleştirip hamurumuzu da içine yerleştiriyoruz. Elimizle güzelce yayıp her yerin eşit olmasını sağlıyoruz.
Üzerine domates sosumuzu güzelce yayıyoruz. Sosumuzun üzerine bir ölçü kaşar rendesi serpip, üzerine isteğe bağlı koyacağınız üst gereçleri de ekliyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişirin. Pişen pizzamızın üzerine tekrardan kaşar rendesi serpip 2-3 dakika daha pişirin. Afiyet olsun .
Not: Üst materyalinde dilediğiniz eserleri kullanabilirsiniz. Pizzanızın incecik olmasını istiyorsanız, hamuru 3 başka kesime bölüp varsa pizza tepsisi uzunluğuna nazaran açıp da pişirebilirsiniz. Fotoğraflarda ben 2 biçimde de yapıp sizlerin görmesini sağladım. Umarım beğenirsiniz.
Konutta Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
İki su bardağı ılık su
Bir yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı kuru maya(çeyrek paket yaş mayada olabilir)
Yarım çay bardağından daha az zeytin yağı
5.5 su bardağı un(ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
Pizza sosu için;
Bir konserveye yakın domates sosu (yada iki adet domates püresi ve 2 yemek kaşığı ketçap)
Bir tatlı kaşığı kekik
İki diş sarımsak
1 tatlı kaşığı fesleğen
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
Üst gereci için
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Mısır
Dilimlenmiş domates
Kapya biber
Yeşil biber
Susam
Mantar
Meskende Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabının içerisine şeker, maya, ılık su ve yağı alıp karıştırıyoruz. Üzerine tuzu katıp unu azar azar ek edip yeterlice yoğuruyoruz. Ele az yapışan bir hamur elde ettikten sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalanırken bir taraftan sosu hazırlayalım. Domates sosu, rendelenmiş sarımsak, kekik, fesleğen ve zeytinyağını da ek edip güzelce karıştıralım.
Hamurumuz mayalanınca üzerinde açacağımız yere birazcık un serpip hamuru evvel elimizle açıp daha sonra merdane yada oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne nazaran açıyoruz.
Tepsimizin içine yağlı kağıt yerleştirip hamurumuzu da içine yerleştiriyoruz. Elimizle güzelce yayıp her yerin eşit olmasını sağlıyoruz.
Üzerine domates sosumuzu güzelce yayıyoruz. Sosumuzun üzerine bir ölçü kaşar rendesi serpip, üzerine isteğe bağlı koyacağınız üst gereçleri de ekliyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişirin. Pişen pizzamızın üzerine tekrardan kaşar rendesi serpip 2-3 dakika daha pişirin. Afiyet olsun .
Not: Üst materyalinde dilediğiniz eserleri kullanabilirsiniz. Pizzanızın incecik olmasını istiyorsanız, hamuru 3 başka kesime bölüp varsa pizza tepsisi uzunluğuna nazaran açıp da pişirebilirsiniz. Fotoğraflarda ben 2 biçimde de yapıp sizlerin görmesini sağladım. Umarım beğenirsiniz.
Konutta Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı