Son konular

Evde Pizza Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Meskende Pizza Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
İki su bardağı ılık su
Bir yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı kuru maya(çeyrek paket yaş mayada olabilir)
Yarım çay bardağından daha az zeytin yağı
5.5 su bardağı un(ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
Pizza sosu için;
Bir konserveye yakın domates sosu (yada iki adet domates püresi ve 2 yemek kaşığı ketçap)
Bir tatlı kaşığı kekik
İki diş sarımsak
1 tatlı kaşığı fesleğen
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
Üst gereci için
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Mısır
Dilimlenmiş domates
Kapya biber
Yeşil biber
Susam
Mantar

Meskende Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabının içerisine şeker, maya, ılık su ve yağı alıp karıştırıyoruz. Üzerine tuzu katıp unu azar azar ek edip yeterlice yoğuruyoruz. Ele az yapışan bir hamur elde ettikten sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalanırken bir taraftan sosu hazırlayalım. Domates sosu, rendelenmiş sarımsak, kekik, fesleğen ve zeytinyağını da ek edip güzelce karıştıralım.
Hamurumuz mayalanınca üzerinde açacağımız yere birazcık un serpip hamuru evvel elimizle açıp daha sonra merdane yada oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne nazaran açıyoruz.
Tepsimizin içine yağlı kağıt yerleştirip hamurumuzu da içine yerleştiriyoruz. Elimizle güzelce yayıp her yerin eşit olmasını sağlıyoruz.
Üzerine domates sosumuzu güzelce yayıyoruz. Sosumuzun üzerine bir ölçü kaşar rendesi serpip, üzerine isteğe bağlı koyacağınız üst gereçleri de ekliyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişirin. Pişen pizzamızın üzerine tekrardan kaşar rendesi serpip 2-3 dakika daha pişirin. Afiyet olsun .
Not: Üst materyalinde dilediğiniz eserleri kullanabilirsiniz. Pizzanızın incecik olmasını istiyorsanız, hamuru 3 başka kesime bölüp varsa pizza tepsisi uzunluğuna nazaran açıp da pişirebilirsiniz. Fotoğraflarda ben 2 biçimde de yapıp sizlerin görmesini sağladım. Umarım beğenirsiniz.

Konutta Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pizza Tanımı İçin Malzemeler Pizza hamuru için 5 su bardağı un 1 paket instant kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz 2 su bardağı ılık su (parmağını 10 saniye suda beklettiğinde dayanabilcek ısıda olmalı yani sıcakta değil soğukta olmamalı) 4 yemek kaşığı zeytinyağı Pizzanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Evde Çıtır Pizza Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 5,5 su bardağı un Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağ Yarım çay bardağı su 1er çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Yemek Değil İsmi Aşk Pizza Tanımı İçin Gereçler Hamurumuz için; 3 su bardağı un 1 paket instant kuru maya Yarım tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı zeytinyağı Pişme öncesi hamurumuzun kenar kısımlarına sürmek için 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ Sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Harika Kavurmalı Pizza Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 2 su bardağı ılık su 1 paket toz maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un Sosu İçin 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı kekik 1 diş sarımsak 1 çay bardağı ılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Pratik Ve Çok Lezzetli Pizza Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su (İsterseniz yarım su bardağı su yerine sütte ekleyebilirsiniz) 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 3 yemek kaşığı zeytin yağı Tuz Sosu için (Ben hazır sos kullandım fakat isterseniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt