Evde Pratik Pizza Tanımı İçin Malzemeler
️ 3 su bardağı ılık su
️ yarım çay bardağı sıvı yağ
️ 2 adet kesme şeker
️ 1 paket instant maya
️ 1 tatlı kaşığı tuz
️ 7.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Sosu için
️ 1,5 yemek kaşığı domates salçası
️ Yarım çay bardağı ketçap
️ 1 tatlı kaşığı kekik
️ Yarım çay bardağı zeytinyağı
️ Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
️ Sucuk
️ Mısır
️ Yeşil zeytin
Siyah zeytin
️ Halka formunda doğranmış yeşil biber
️ Rendelenmiş kaşar
️ Az ölçü salam
Evde Pratik Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Arkadaşlar benim hamur yapmaya vaktim yoktu fırından ekmek hamuru alarak onunla yaptım lakin aşağıya yeniden de hamur tanımı ekleyeceğim.
Kabın içine materyalleri alın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 10 dk.
Kabın kapağını kapatıp 40-45.
Mayalanan hamuru,elinizle toparlayıp havasını alın.
Sosun yapılışı:Malzemeleri koyup çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın, Sosumuz hazır..
Hamuru unlanmış tezgaha alıp 2 eşit modüle bölün.
Her bir parçayı beze yapın.
Yaptığınız bezeyi evvel elinizle bir ölçü büyütüp en.Son merdane ile çok hamuru ezmeden.Bastırmadan yuvarlak borcam boyutunda açın.
Açılan hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Hamura çatalla delikler açın.
Hamurumuzu 10 dakika kadar evvelden ısınmış fırınımızda pişirelim, daha sonra hamurun tabanına hazırladığımız sostan sürün.
sonra dilediğiniz kadar gereçlerden sıra ile kaşar, sucuk, zeytin, mısır ve yeşil biber ekleyin.
Tekrardan 200 derece evvelden güzelce ısınmış fırına pizzayı koyarak kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 3-4 dakika evvel üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Kaşarlar eriyince fırın dan alıp 5 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Evde Pratik Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️ 3 su bardağı ılık su
️ yarım çay bardağı sıvı yağ
️ 2 adet kesme şeker
️ 1 paket instant maya
️ 1 tatlı kaşığı tuz
️ 7.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Sosu için
️ 1,5 yemek kaşığı domates salçası
️ Yarım çay bardağı ketçap
️ 1 tatlı kaşığı kekik
️ Yarım çay bardağı zeytinyağı
️ Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
️ Sucuk
️ Mısır
️ Yeşil zeytin
Siyah zeytin
️ Halka formunda doğranmış yeşil biber
️ Rendelenmiş kaşar
️ Az ölçü salam
Evde Pratik Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Arkadaşlar benim hamur yapmaya vaktim yoktu fırından ekmek hamuru alarak onunla yaptım lakin aşağıya yeniden de hamur tanımı ekleyeceğim.
Kabın içine materyalleri alın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 10 dk.
Kabın kapağını kapatıp 40-45.
Mayalanan hamuru,elinizle toparlayıp havasını alın.
Sosun yapılışı:Malzemeleri koyup çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın, Sosumuz hazır..
Hamuru unlanmış tezgaha alıp 2 eşit modüle bölün.
Her bir parçayı beze yapın.
Yaptığınız bezeyi evvel elinizle bir ölçü büyütüp en.Son merdane ile çok hamuru ezmeden.Bastırmadan yuvarlak borcam boyutunda açın.
Açılan hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Hamura çatalla delikler açın.
Hamurumuzu 10 dakika kadar evvelden ısınmış fırınımızda pişirelim, daha sonra hamurun tabanına hazırladığımız sostan sürün.
sonra dilediğiniz kadar gereçlerden sıra ile kaşar, sucuk, zeytin, mısır ve yeşil biber ekleyin.
Tekrardan 200 derece evvelden güzelce ısınmış fırına pizzayı koyarak kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 3-4 dakika evvel üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Kaşarlar eriyince fırın dan alıp 5 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Evde Pratik Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı