Meskende Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo dana kuş başı küçük doğranmış
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 büyük uzunluk domates
Tuz, karabiber, kekik
1 bardak sıcak su
Bir ölçü zeytinyağ
Konutta Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
Etimizi saca alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu, zeytinyağı ekliyoruz.
1 su bardağı suyuda ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Etler pişerken biberleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz .
Daha sonra küçük küçük doğradığınız domatesleride ekleyip orta ateşte pişiriyoruz .
Pişmeye yakın tuzunu, karabiber ve keki ekleyip 10 dk daha ocakta tutuyoruz.
Etlerimiz lokum üzere piştiğinde pirinç pilavı eşliğinde servis yapabiliriz afiyet olsun
Yarım kilo dana kuş başı küçük doğranmış
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 büyük uzunluk domates
Tuz, karabiber, kekik
1 bardak sıcak su
Bir ölçü zeytinyağ
Konutta Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
Etimizi saca alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu, zeytinyağı ekliyoruz.
1 su bardağı suyuda ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Etler pişerken biberleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz .
Daha sonra küçük küçük doğradığınız domatesleride ekleyip orta ateşte pişiriyoruz .
Pişmeye yakın tuzunu, karabiber ve keki ekleyip 10 dk daha ocakta tutuyoruz.
Etlerimiz lokum üzere piştiğinde pirinç pilavı eşliğinde servis yapabiliriz afiyet olsun