Evde Tavuk Döner Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Evde Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk+marinasyon için;
400 gram tavuk (2 adet göğüs kısmı)
1 yemek kaşığı dolusu toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske karabiber
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Garnitür için;
3-4 adet turşu salatalık
1 adet domates
1 adet soğan
6 adet lavaş
Sos için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 fiske kekik
1 fiske karabiber
1 fiske tuz
Salçayı açmak için su ( 100-150 ml )

Evde Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavukları ortadan ikiye kesiyoruz. Akabinde yarım göğüs kesimlerini 1 parmak kalınlığında olacak biçimde ikiye kesiyoruz (göğüs etinin kuyruk kısmı ince ise o parçayı kesmeden kullanabilirsiniz)
Tavukları marine etmek için gerekli materyalleri ekleyip, uygunca karıştırıp yediriyoruz.
Garnitürlerimizi hazırlıyoruz.
Sıra geldi tavukları çöp şişlere takma kısmına. Fotoğrafta gözüktüğü üzere bir kesim tavuğu alıp, tam ortasından iki adet çöp şiş geçiriyoruz ve tüm modülleri tek tek geçiriyoruz.
En değerli kısma geldik. Tavuk dönerimizi ayakta tutmak için tabağın hizasında tavuklara paralel iki-üç adet çöp şiş geçiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Not: fotoğraflardaki üzere fırına girecek bir tabak kullanın. Fırına direk tabak ile koyacağız.
Dönerimiz pişerken sosumuzu yapalım. Birinci evvel sos tenceremize 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim. Yağ hafif ısındıktan sonra 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavuralım.
Kavurduktan sonra su ile açalım ve baharatlarını dahil edelim. Döner sosumuz ne cıvık bir kıvamda olmalı ne de çok koyu. Tam ortası olmalı.
Dönerimiz piştikten sonra keskin bir bıçak ile ince ince keselim ve dürüm yapıp afiyetle yiyelim afiyet olsun.
Evde Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt