Meskendeki Materyallerle Kısır Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı köftelik bulgur
2 orta uzunluk kuru soğan
6 yaprak marul
Yarım deste maydanoz
Yarım deste roka
Küçük uzunluk karalahananın yarısı
Salatalık turşusu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 orta uzunluk limonun suyu
Nar ekşisi
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Sumak
Tozbiber
Pulbiber
Kimyon
Nane
Meskendeki Gereçlerle Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İnce bulguru sıcak su ile ıslatın üzerini 15 dk kapatıp dinlendirin.
Tüm sebzeler güzelce yıkanıp doğranır.
Dinlenmiş olan bulgur güzelce karıştırılır.
Tuz, salçalar ve başka baharatlar yoğurularak karıştırılır.
Limon suyu, nar ekşisi ve yağ eklenip karıştırılır.
Sebzelerde eklenerek karıştırılır.
Kısırımız hazır.Deneyeceklere afiyet olsun.
3 su bardağı köftelik bulgur
2 orta uzunluk kuru soğan
6 yaprak marul
Yarım deste maydanoz
Yarım deste roka
Küçük uzunluk karalahananın yarısı
Salatalık turşusu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 orta uzunluk limonun suyu
Nar ekşisi
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Sumak
Tozbiber
Pulbiber
Kimyon
Nane
Meskendeki Gereçlerle Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İnce bulguru sıcak su ile ıslatın üzerini 15 dk kapatıp dinlendirin.
Tüm sebzeler güzelce yıkanıp doğranır.
Dinlenmiş olan bulgur güzelce karıştırılır.
Tuz, salçalar ve başka baharatlar yoğurularak karıştırılır.
Limon suyu, nar ekşisi ve yağ eklenip karıştırılır.
Sebzelerde eklenerek karıştırılır.
Kısırımız hazır.Deneyeceklere afiyet olsun.