Ezme Rus Salatası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ezme Rus Salatası Tanımı İçin Gereçler
1 kg patates
3 havuç
1 su bardağı mısır
1 su bardağı bezelye
1 çay bardağı mayonez
3 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet kornişon turşu
Tuz

Ezme Rus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri güzelce yıkayarak kabukları ile birlikte haşlıyoruz. Düdüklü tencere kullanmak bu evrede işinizi oldukça kolaylaştıracak.
Küp küp doğradığımız havuçları soğuk su ile tencereye alarak haşlanmaya bırakıyoruz.
Su kaynadıktan bir iki dakika sonra bezelye ve mısır’ı ekleyerek pişme etaplarını dengeliyoruz. Ben dondurulmuş mısır kullandım. Konserve mısırı direkt salataya ekleyebilirsiniz.
Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyarak sıcağıyla bir kaba alıyoruz ve ezecek ile püre haline getiriyoruz. Patatesler ezilince mayonezi, zeytinyağını, üç kaşık turşu suyunu ve tuzu ekleyip ezmeye devam ediyoruz.
Pürüzsüz bir kıvam alınca haşlayıp,, süzdüğümüz zerzevatları, küp doğradığımız kornişon turşuları ekleyip karıştırıyoruz.
Streçleyerek dolaba alıp, soğutuyoruz. Soğuduktan sonra ister meze olarak, ister salata olarak, isterseniz bir sandviç ekmeğine sürüp üzerine haşlanmış sosis ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. Buzdolabında üç gün tazeliğini koruyor. Afiyet olsun!.
Ezme Rus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt