Ezogelin Çorba Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
Yarım kahve fincanı pirinç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
Tuz ,karabiber
Meyhanesi için:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
Karabiber-nane-pul biber-kimyon-kekik-tuz
Ezogelin Çorba Tanımı Yapılışı
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tereyağını eritip soğanı ve sarımsağı kavurun.
İçine pirinçi, bulguru ve mercimeği ekleyip bir müddet kavurun.
Tuz karabiber ve suyu ekleyip kaynatın.
Büyük bir tencereye sıvı yağ koyup unu ekleyip kavurun.
Akabinde salçayı da kavurun.
Baharatları ve sıcak suyu ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
Başka tencerede ki bakliyatlar pişince bu tencereye ekleyip karıştırın.
10 dk kısık ateşte kaynatın ve servise hazır afiyet olsun.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
Yarım kahve fincanı pirinç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
Tuz ,karabiber
Meyhanesi için:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
Karabiber-nane-pul biber-kimyon-kekik-tuz
Ezogelin Çorba Tanımı Yapılışı
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tereyağını eritip soğanı ve sarımsağı kavurun.
İçine pirinçi, bulguru ve mercimeği ekleyip bir müddet kavurun.
Tuz karabiber ve suyu ekleyip kaynatın.
Büyük bir tencereye sıvı yağ koyup unu ekleyip kavurun.
Akabinde salçayı da kavurun.
Baharatları ve sıcak suyu ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
Başka tencerede ki bakliyatlar pişince bu tencereye ekleyip karıştırın.
10 dk kısık ateşte kaynatın ve servise hazır afiyet olsun.