Son konular

Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
8 su bardağı sıcak su
2 su bardağı tavuksuyu (yoksa 1 tablet tavuksuyu)
Karabiber, pulbiber, kimyon, kuru nane
Tuz
Yarım limonsuyu

Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz.
Üzerine minik minik doğranmış soğanı ekleyip soteliyoruz .
Üzerine rendelenmiş sarımsakları da ekleyip biraz daha soteliyoruz.
Salçalarıda ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru, sıcak suyu ve tavuk suyunu ekliyoruz (elinizde tavuksuyu yoksa 1 tablet tavuksuyu ve 10 su bardağı sıcak suyu kullanabilirsiniz ).
Kısık ateşte pirinç ve bulgur pişene kadar kaynatıyoruz.
Yıkanmış mercimeği, tuzunu ve baharatlarını ekleyip özleşene kadar pişiriyoruz.
Suyu az gelirse su ilave edip limon suyunuda ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
Çorbayı kaselere doldurup üzerine kuru nane serpiştirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun

Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yalancı Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 yemek kaşığı salça 2 tatlı kaşığı nane 5 su bardağı su Tuz Sıvıyağ Yalancı Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sıvıyağda unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta uzunluk kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı pirinç Yarım çay bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 litre su ( 1 litresini tavuk suyu olarak koydum) Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 tane soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı mercimek Yarım çay bardağı pirinç ve bulgur 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1,5 litre su 1 su bardağı et yahut tavuk suyu Lokanta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Lokanta Metodu Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı mercimek 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası Kırmızı toz biber Pul biber Nane Sıvı yağ tereyağı Varsa et suyu yada tavuk suyu (ben et suyu kullandım) Lokanta Tarzı Ezogelin Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 tatlı kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı bulgur 1 çay kaşığı pul biber/ isteğe göre 2 kaşıkta olur 1 yemek kaşığı nane 1-2 diş sarımsak 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 2 litreye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt