Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı mercimek
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 orta uzunluk soğan
2-3 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 er tatlı kaşığı karabiber ,pulbiber ,toz biber, kuru nane
Tuz
6 su bardağı su
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Rendelediğimiz soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar yağda kavuruyoruz.
Baharatlarını ve salçasını ekliyoruz bir iki çevirdikten sonra yıkayıp süzdüğümüz mercimek bulgur ve pirinçi de ekliyoruz 2 dakika kavuruyoruz.
6 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Ben fishler düdüklüde 5- 6 dakika pişiriyorum.
Olağan tencerede de bütün materyal yumuşayıp hafif dağılmaya başlayana kadar pişirmek kâfi olacaktır.
Su ölçüsünü sonradan katı olmuşsa ekleme yaparak ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı mercimek
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 orta uzunluk soğan
2-3 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 er tatlı kaşığı karabiber ,pulbiber ,toz biber, kuru nane
Tuz
6 su bardağı su
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Rendelediğimiz soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar yağda kavuruyoruz.
Baharatlarını ve salçasını ekliyoruz bir iki çevirdikten sonra yıkayıp süzdüğümüz mercimek bulgur ve pirinçi de ekliyoruz 2 dakika kavuruyoruz.
6 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Ben fishler düdüklüde 5- 6 dakika pişiriyorum.
Olağan tencerede de bütün materyal yumuşayıp hafif dağılmaya başlayana kadar pişirmek kâfi olacaktır.
Su ölçüsünü sonradan katı olmuşsa ekleme yaparak ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı