Fajita Tarifi İçin Malzemeler
400 gram dana eti (Sinirsiz olsun)
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 baş kırmızı kuru soğan
Zeytinyağı (Sebzeleri sotelerken )
Et marinasyonu için;
3 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz biber
Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Marinasyon sosunun tüm malzemeleri güzelce karıştırıp, tüm etleri bu sosla en ideal 1 gece öncesinden (Zamanınız yoksa 3-4 saat)ovup bir gün kadar bu sosun içerisinde bekletin.
Pişirmeden yarım saat öncesinde etleri dolaptan çıkartın ve oda ısısına gelmesini bekletin.
Jülyen şekilde doğrayın. Tavada yaklaşık 40dk kadar pişirin.
Pişen etleri başka bir tabağa alın ve bekletin.
Aynı tava içtersine zeytinyağı dökün. İlk piyazlık doğranmış soğanı 1-2 dakika kadar soteleyin.
Daha sonra jülyen doğranmış biberleri ekleyin ve çok öldürmeden pişirin.
Hafif diri kalmaları gerekiyor. Ocaktan almadan gerekirse tuz ilavesi yapıp bir iki kez çevirdikten sonra kızaran etleri de içtersine ilave edin.
2-3 tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak sıcak servis edin. afiyet olsun
Fajita Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
400 gram dana eti (Sinirsiz olsun)
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 baş kırmızı kuru soğan
Zeytinyağı (Sebzeleri sotelerken )
Et marinasyonu için;
3 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz biber
Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Marinasyon sosunun tüm malzemeleri güzelce karıştırıp, tüm etleri bu sosla en ideal 1 gece öncesinden (Zamanınız yoksa 3-4 saat)ovup bir gün kadar bu sosun içerisinde bekletin.
Pişirmeden yarım saat öncesinde etleri dolaptan çıkartın ve oda ısısına gelmesini bekletin.
Jülyen şekilde doğrayın. Tavada yaklaşık 40dk kadar pişirin.
Pişen etleri başka bir tabağa alın ve bekletin.
Aynı tava içtersine zeytinyağı dökün. İlk piyazlık doğranmış soğanı 1-2 dakika kadar soteleyin.
Daha sonra jülyen doğranmış biberleri ekleyin ve çok öldürmeden pişirin.
Hafif diri kalmaları gerekiyor. Ocaktan almadan gerekirse tuz ilavesi yapıp bir iki kez çevirdikten sonra kızaran etleri de içtersine ilave edin.
2-3 tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak sıcak servis edin. afiyet olsun
Fajita Tarifi Fotoğraflı Yapılışı