Fajita Tanımı İçin Materyaller
700 gram et
1 adet kırmızı soğan
1 adet beyaz soğan
1 adet sarı biber
2 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Fajita Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Jülyen doğradığımız etlerimizi tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz iki sefer azar azar yarım bardak su ek edip pişiriyoruz.
1 tatlı kaşığı tereyağı ek ediyoruz yumuşayınca sirke ve soya sosunu ek esiyoruz 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
Farklı tavada piyazlık doğranmış soğanları jülyen doğranmış biberleri sıvı yağ ile kavuruyoruz pişen etlerimizi sebzelerimiz ile buluşturup lezzetlerinin birbirine geçmesi için 3 dakika karıştırıyoruz.
2 yemek kaşığı tereyağını eritip servis esnasında döküyoruz lavaş ile servis yapıyoruz. (Ben soya sosu kullandım diye tuz kullanmadım soya sosunuz yoksa tuz ek ediniz ) Deneyecekler olanlara afiyet olsun
700 gram et
1 adet kırmızı soğan
1 adet beyaz soğan
1 adet sarı biber
2 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Fajita Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Jülyen doğradığımız etlerimizi tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz iki sefer azar azar yarım bardak su ek edip pişiriyoruz.
1 tatlı kaşığı tereyağı ek ediyoruz yumuşayınca sirke ve soya sosunu ek esiyoruz 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
Farklı tavada piyazlık doğranmış soğanları jülyen doğranmış biberleri sıvı yağ ile kavuruyoruz pişen etlerimizi sebzelerimiz ile buluşturup lezzetlerinin birbirine geçmesi için 3 dakika karıştırıyoruz.
2 yemek kaşığı tereyağını eritip servis esnasında döküyoruz lavaş ile servis yapıyoruz. (Ben soya sosu kullandım diye tuz kullanmadım soya sosunuz yoksa tuz ek ediniz ) Deneyecekler olanlara afiyet olsun