Falafel Tanımı İçin Malzemeler
200 gram nohut (Haşlanmamış)
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 orta uzunluk kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı kadar limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle nohudu akşamdan ıslatın. Bir gece evvelden ıslatılan nohutların suyunu süzün ve rondoya alın.
Soğanı, sarımsakları ve maydanozu ekleyin rondodan hafif çekin.
Unu, baharatları, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin tekrar rondodan düzgünce çekin. Harcı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen harçtan elinizi hafif zeytinyağına batırarak ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Uygun bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Köfteleri kızgın yağda kızartın.
Falafel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram nohut (Haşlanmamış)
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 orta uzunluk kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı kadar limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle nohudu akşamdan ıslatın. Bir gece evvelden ıslatılan nohutların suyunu süzün ve rondoya alın.
Soğanı, sarımsakları ve maydanozu ekleyin rondodan hafif çekin.
Unu, baharatları, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin tekrar rondodan düzgünce çekin. Harcı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen harçtan elinizi hafif zeytinyağına batırarak ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Uygun bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Köfteleri kızgın yağda kızartın.
Falafel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı