Falafel Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
2 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
4.5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığının ucunda karbonat
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı kırmızı biber
Bir tutam maydanoz
Çiğ köfte lavaşı
Kızartmak için ayçiçek yağı
Sos için:
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tahin
Falafel Tanımı Yapılışı
Nohut, sarımsak, kuru soğan, tuz, karbonat, karabiber, kırmızı biber, maydanozu mutfak robotunsan un haline gelinceye kadar çekiyoruz.
Apart yardımıyla hal veriyoruz.
Kızgın yağın içerisinde kızartıyoruz.
Tahin ve yoğurdumuzu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
Dürümümüz, ekmeğin en altına sosu sürüyoruz, üzerine falafelden parçalıyoruz.
Süs biber ve kornişon turşu ekliyoruz.
Ekşi ot (ekşi kulak) ve yeşil soğan ekleyip, dürümümüzü dürüyoruz.
Yaz aylarında domates ve salatalıkta ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
2 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
4.5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığının ucunda karbonat
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı kırmızı biber
Bir tutam maydanoz
Çiğ köfte lavaşı
Kızartmak için ayçiçek yağı
Sos için:
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tahin
Falafel Tanımı Yapılışı
Nohut, sarımsak, kuru soğan, tuz, karbonat, karabiber, kırmızı biber, maydanozu mutfak robotunsan un haline gelinceye kadar çekiyoruz.
Apart yardımıyla hal veriyoruz.
Kızgın yağın içerisinde kızartıyoruz.
Tahin ve yoğurdumuzu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
Dürümümüz, ekmeğin en altına sosu sürüyoruz, üzerine falafelden parçalıyoruz.
Süs biber ve kornişon turşu ekliyoruz.
Ekşi ot (ekşi kulak) ve yeşil soğan ekleyip, dürümümüzü dürüyoruz.
Yaz aylarında domates ve salatalıkta ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun