Fantalı Mandalinalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı şeker (250 gram)
4 adet yumurta (küçükse 5 tane)
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı fanta
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 kutu mandalina konservesi (normal mandalinaylada yapabilirsiniz konservesi yoksa evinizde)
Fantalı Mandalinalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şeker yumurta ve vanilyayı yeterlice çırpalım.
Sonra sıvı yağı fantayı ekleyip tekrar çırpalım.
Un ve kabartma tozunu da eleyelim ve düşük ayarda biraz çırpalım ,pürüzsüz bir kıvam olacak.
Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine eşit olarak yayalım yahut fırın kağıdı da kullanabiliriz.
Mandalinaları hamurumuzun üzerine dizelim .
180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
Pastamız soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.
Fantalı Mandalinalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı şeker (250 gram)
4 adet yumurta (küçükse 5 tane)
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı fanta
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 kutu mandalina konservesi (normal mandalinaylada yapabilirsiniz konservesi yoksa evinizde)
Fantalı Mandalinalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şeker yumurta ve vanilyayı yeterlice çırpalım.
Sonra sıvı yağı fantayı ekleyip tekrar çırpalım.
Un ve kabartma tozunu da eleyelim ve düşük ayarda biraz çırpalım ,pürüzsüz bir kıvam olacak.
Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine eşit olarak yayalım yahut fırın kağıdı da kullanabiliriz.
Mandalinaları hamurumuzun üzerine dizelim .
180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
Pastamız soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.
Fantalı Mandalinalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı