Fasulye Borani Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet soğan
750 gram taze fasulye
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Üzeri için;
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı pul biber
Fasulye Borani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayana dek pişirin.
Üzerine verev kesilmiş taze fasulyeleri ek edip, canlı yeşil bir renk alana dek, yaklaşık 10 dakika kavurun.
Kavrulmuş fasulyelerin üzerine tuz ve suyu ek edip, kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı biçimde pişirin.
Pişmiş ve suyunu çekmiş olan fasulyeleri servis tabağına alın ve üzerine çırpılmış yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirip servis edin.
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet soğan
750 gram taze fasulye
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Üzeri için;
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı pul biber
Fasulye Borani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayana dek pişirin.
Üzerine verev kesilmiş taze fasulyeleri ek edip, canlı yeşil bir renk alana dek, yaklaşık 10 dakika kavurun.
Kavrulmuş fasulyelerin üzerine tuz ve suyu ek edip, kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı biçimde pişirin.
Pişmiş ve suyunu çekmiş olan fasulyeleri servis tabağına alın ve üzerine çırpılmış yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirip servis edin.