Fasülye Diblesi (Karadeniz Mutfağının Eşsiz Lezzeti)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fasülye Diblesi (Karadeniz Mutfağının Eşsiz Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı pirinç (Ilık tuzlu suda 30 bekletin)
300-400 gram taze fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası (Tatlı yahut acı )
Pirincin cinsine nazaran sıcak su
Tuz karabiber pulbiber bunları damak tadınıza nazaran ayarlayın

Fasülye Diblesi (Karadeniz Mutfağının Eşsiz Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Taze fasulyemizi yıkıyoruz akabinde enlemesine küçük küçük doğruyoruz daha sonra kuru soğanı küçük doğruyoruz domatesin kabuklarını soyup küçük doğruyoruz.
Tencereye sıvı yağı tereyağında alıyoruz ve doğradığınız soğanları ek edip kavuruyoruz 5 dk kavurup akabinde domatesleri ek edip kavurun ve salçayı da katıp karıştırın salçanın kokusu çıkınca doğradığımız fasulyeli ek edip karıştırın.
Kapağını kapatıp orta ateşte fasulyelerin biraz pişirin renkleri dönünceye kadar akabinde yıkayıp süzdüğünüz pirinci fasulyelerin üzerine yayıp tuz karabiber pulbiber katın pirincin cinsine nazaran sıcak su ek edin (Benim pirincin 3 su bardağı su aldı) kısık ateşte pişirin suyunu çekip pişen fasulyelesini kapağını kapatıp.
Demlenmeye bırakın ve dinlenen fasulyediblesi yemeye hazırdır şimdiden afiyet olsun beğenmeniz dileğiyle. Defterineze kaydetmeyi unutmayın. Sıhhatle kalın Çay saatleri için gün masaları için olağanüstü bir lezzet tabiki ana yemek olarak ta tüketebilirsiniz.
Fasülye Diblesi (Karadeniz Mutfağının Eşsiz Lezzeti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt