Resimli Fasulye Diblesi Tarifi
Taze Fasulye diblesi guzel bir karadeniz yoresi yemeğidirFasulye diblesi yemeğini ben hic yemedim ilk fırsatta deniyeceğim eminim cok guzel bir yemek olacak yapar yapmaz sizlerlede paylaşacağım kendi yaptığım Fasulye Diblesi yemeğini
Fasulye Diblesi Malzemeler
1 tutam karabiber
2 cay kaşığı dolusu tuz
25 cay bardağı kaynak su
500 gr taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 cay bardağı pirinc
1 cay bardağın yarım parmak eksik zeytinyağı
imagesfasulyediblesitarifi5ad3cbfeae3a5
Fasulye Diblesi Hazırlanışı
Yemeğimize başlamadan once Fasulyeleri guzelce ayıklayın yıkayın 1 cm eninde dilinDaha sonra kuru soğan ince ince kıyılır Yarım cay bardağı zeytinyağı ve 1 cay kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirinPirincler 20 dakika kadar suda bekletilir İyice yıkanarak nişastasının akması sağlanırKavurulan fasulyeli karışım uce bolunur Pirincler ise iki kısma ayırılır Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirincler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir25 cay bardağı su , karabiber, 1 cay kaşığı tuz ve 1 cay kaşığı şeker karıştırılır Taze fasulye diblesinin uzerine dokulur En son kalan yağ ilave edinPilav gibi suyu kalmayana kadar pişirin ve demlenmeye bırakın
Taze Fasulye diblesi guzel bir karadeniz yoresi yemeğidirFasulye diblesi yemeğini ben hic yemedim ilk fırsatta deniyeceğim eminim cok guzel bir yemek olacak yapar yapmaz sizlerlede paylaşacağım kendi yaptığım Fasulye Diblesi yemeğini
Fasulye Diblesi Malzemeler
1 tutam karabiber
2 cay kaşığı dolusu tuz
25 cay bardağı kaynak su
500 gr taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 cay bardağı pirinc
1 cay bardağın yarım parmak eksik zeytinyağı
imagesfasulyediblesitarifi5ad3cbfeae3a5
Fasulye Diblesi Hazırlanışı
Yemeğimize başlamadan once Fasulyeleri guzelce ayıklayın yıkayın 1 cm eninde dilinDaha sonra kuru soğan ince ince kıyılır Yarım cay bardağı zeytinyağı ve 1 cay kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirinPirincler 20 dakika kadar suda bekletilir İyice yıkanarak nişastasının akması sağlanırKavurulan fasulyeli karışım uce bolunur Pirincler ise iki kısma ayırılır Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirincler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir25 cay bardağı su , karabiber, 1 cay kaşığı tuz ve 1 cay kaşığı şeker karıştırılır Taze fasulye diblesinin uzerine dokulur En son kalan yağ ilave edinPilav gibi suyu kalmayana kadar pişirin ve demlenmeye bırakın