Fasülye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg taze fasülye
1 büyük kuru soğan
1 kapya biber
1 orta boy domates
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası( koymasanız da olur ben salçalı tercih ettim)
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Kaynamış su
Fasülye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fasulyeleri bir cm kalınlığında olacak şekilde minik minik doğrayalım.
Önceden 10-15 dk kaynamış suda haşlayalım.
Suyunu süzüp kenara alalım.
Uygun bir tencerede yağlar ve küp küp soğanı kavuralım kapya biber ekleyelim ve biraz daha kavurup domatesleri ekleyelim ben kullanmadım.
En son salçaları da ekleyip iki tur karıştıralım.
Fasülyeleri ekleyip suyunu koyalım.
Göz kararı koydum pilav yapar gibi üzerini düzleyince eklemeyi bıraktım.
Daha sonra pirinçleri de ekleyip düzeltelim ve kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun
Fasülye Diblesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg taze fasülye
1 büyük kuru soğan
1 kapya biber
1 orta boy domates
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası( koymasanız da olur ben salçalı tercih ettim)
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Kaynamış su
Fasülye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fasulyeleri bir cm kalınlığında olacak şekilde minik minik doğrayalım.
Önceden 10-15 dk kaynamış suda haşlayalım.
Suyunu süzüp kenara alalım.
Uygun bir tencerede yağlar ve küp küp soğanı kavuralım kapya biber ekleyelim ve biraz daha kavurup domatesleri ekleyelim ben kullanmadım.
En son salçaları da ekleyip iki tur karıştıralım.
Fasülyeleri ekleyip suyunu koyalım.
Göz kararı koydum pilav yapar gibi üzerini düzleyince eklemeyi bıraktım.
Daha sonra pirinçleri de ekleyip düzeltelim ve kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun
Fasülye Diblesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı