Fasulye Diblesi Tanımı İçin Gereçler
500 gram taze fasulye
1 tane orta uzunluk kuru soğan
Yarım su bardağı pirinç
2 tane orta uzunluk domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1, 5 su bardağı sıcak su
Damak zevkine nazaran tuz ve karabiber
Üzeri için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
Fasulye Diblesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla tencereye alalım kavurmaya başlayalım.
Kavrulan soğanın üzerine kabuğu soyulmuş ince küp formunda doğranmış domatesi ve doğranmış fasulyeyi ek edip karıştıralım .
Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler sararana kadar kavuralım .
Sararınca yıkayıp süzdüğümüz pirinçi üzerine ekleyelim.
Damak zevkine nazaran tuz ve karabiberi ek edip sıcak suyuda ekleyelim yavaşça karıştırıp altını kısalım fasulye ve pirinç yumuşayana kadar pişirelim.
Başka bir tavaya tereyağını eritip pişen yemeğin üzerine gezdirelim, mis üzere fasulye diblemiz hazır afiyet olsun
500 gram taze fasulye
1 tane orta uzunluk kuru soğan
Yarım su bardağı pirinç
2 tane orta uzunluk domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1, 5 su bardağı sıcak su
Damak zevkine nazaran tuz ve karabiber
Üzeri için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
Fasulye Diblesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla tencereye alalım kavurmaya başlayalım.
Kavrulan soğanın üzerine kabuğu soyulmuş ince küp formunda doğranmış domatesi ve doğranmış fasulyeyi ek edip karıştıralım .
Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler sararana kadar kavuralım .
Sararınca yıkayıp süzdüğümüz pirinçi üzerine ekleyelim.
Damak zevkine nazaran tuz ve karabiberi ek edip sıcak suyuda ekleyelim yavaşça karıştırıp altını kısalım fasulye ve pirinç yumuşayana kadar pişirelim.
Başka bir tavaya tereyağını eritip pişen yemeğin üzerine gezdirelim, mis üzere fasulye diblemiz hazır afiyet olsun