Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi İçin Malzemeler
1 çorba kasesi kurutulmuş yeşil fasulye
1 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıcak su
Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzerine sarımsaklı yoğurt yanında yufka ekmeği de varsa benden iyisi yok bunu kimler bilip yapıyor yöresel mi değil mi hiç fikrim yok siz yapıyor musunuz?.
Fasulyeyi yıkayalım tencereye alalım.
Üzerine sıcak su ilave edip 30 dk haşlayalım.
Haşlanan fasulyeyi süzelim.
Tencereye zeytinyağını ince doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
Üzerine salçaları ekleyip karıştırarak kavuralım.
Fasulyeyi ekleyelim birkaç dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
Üzerine 1. 5 su bardağı sıcak su ilave edelim.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
Kapağını kapatalım ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edelim.
Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çorba kasesi kurutulmuş yeşil fasulye
1 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıcak su
Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzerine sarımsaklı yoğurt yanında yufka ekmeği de varsa benden iyisi yok bunu kimler bilip yapıyor yöresel mi değil mi hiç fikrim yok siz yapıyor musunuz?.
Fasulyeyi yıkayalım tencereye alalım.
Üzerine sıcak su ilave edip 30 dk haşlayalım.
Haşlanan fasulyeyi süzelim.
Tencereye zeytinyağını ince doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
Üzerine salçaları ekleyip karıştırarak kavuralım.
Fasulyeyi ekleyelim birkaç dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
Üzerine 1. 5 su bardağı sıcak su ilave edelim.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
Kapağını kapatalım ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edelim.
Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı