Fasülye Turşusu Kavurması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo fasulye turşusu
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası (İsteğe bağlı)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıcak su
Fasülye Turşusu Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavamıza sıvı yağı alalım ısıtalım.
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları ekleyelim ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki dakika kavuralım.
Fasulyeleri yıkayalım suyunu süzelim.
Fasulyeleri dilediğimiz formda keselim (ister ortadan, isterseniz de uzun olarak bölün).
Fasulyeleri ekleyelim ve bir iki dakika karıştırarak kavuralım.
Suyu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte ortada karıştırarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
1 kilo fasulye turşusu
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası (İsteğe bağlı)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıcak su
Fasülye Turşusu Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavamıza sıvı yağı alalım ısıtalım.
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları ekleyelim ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki dakika kavuralım.
Fasulyeleri yıkayalım suyunu süzelim.
Fasulyeleri dilediğimiz formda keselim (ister ortadan, isterseniz de uzun olarak bölün).
Fasulyeleri ekleyelim ve bir iki dakika karıştırarak kavuralım.
Suyu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte ortada karıştırarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .