Felah Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 büyük diş sarımsak
4 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Haşlamak için;
1 büyük tencere sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon tuzu
Felah Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İnce bulgurun üzerine sıcak suyu çekip üzerini kapatıp 10-15 dakika demlemeye bırakınız.
Bulgurlar demlenirken sosu için sıvı yağı tencereye alarak rendelenmiş sarımsakları üzerine ek edelim
Kavrulan sarımsakların üzerine domatesi, biber salçasını tuzu ve karabiberi ek edip kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.
Demlenen ince bulgurumuzun üzerine irmik, un, tuz, salçaları ve yarım su bardağı sıcak suyu ek edip yoğuralım.
Hamur soğuduktan sonra yumurtayı ve kimyonu ekleyip yoğurmaya devam edin.
Kaynayan sosumuzun altını kapatıp beklemeye alalım.
Yoğurduğumuz köftelere görseldeki üzere biçim verip kaynayan suya atalım.
Haşlanan köfteleri süzdükten sonra sos tencerenin içine ekleyip üzerine maydanozu da ekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Köftesi için;
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 büyük diş sarımsak
4 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Haşlamak için;
1 büyük tencere sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon tuzu
Felah Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İnce bulgurun üzerine sıcak suyu çekip üzerini kapatıp 10-15 dakika demlemeye bırakınız.
Bulgurlar demlenirken sosu için sıvı yağı tencereye alarak rendelenmiş sarımsakları üzerine ek edelim
Kavrulan sarımsakların üzerine domatesi, biber salçasını tuzu ve karabiberi ek edip kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.
Demlenen ince bulgurumuzun üzerine irmik, un, tuz, salçaları ve yarım su bardağı sıcak suyu ek edip yoğuralım.
Hamur soğuduktan sonra yumurtayı ve kimyonu ekleyip yoğurmaya devam edin.
Kaynayan sosumuzun altını kapatıp beklemeye alalım.
Yoğurduğumuz köftelere görseldeki üzere biçim verip kaynayan suya atalım.
Haşlanan köfteleri süzdükten sonra sos tencerenin içine ekleyip üzerine maydanozu da ekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun