Fellah Köftesi Ispanaklı Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Yoğurt (İsteğe bağlı sarımsak)
Köftesi için materyaller
1 bardak ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates rendesi
2 diş sarımsak
Tuz
Su
Fellah Köftesi Ispanaklı Tanımı Yapılışı
Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Yıkanıp doğranmış ıspanağı koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
İçine tuz, karabiber koyup soğumaya bırakıyoruz.
Köftelik bulgura kaynamış sıcak suyu döküp şişmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
İçine un, irmik, tuz, baharatlar ve yumurta koyulup yoğuruyoruz.
Misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Bu süreci yaparken bir kase su bulundurun elinizin altında ortada elinizi batırırsanız daha pak bir çalışma olacaktır.
Tüm köfteler bittikten sonra kaynar tuzlu suda haşlıyoruz.
Bir tavada yağ, salça, domates, sarımsağı soteliyoruz.
Haşlanan köfteleri süzüp, yaptığımız karışımın içine koyup karıştırıyoruz.
Kavrulan ıspanağa isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt yada sade yoğurt ile karıştırıyoruz.
Borcama aldığımız ıspanaklı yoğurt karışımının üstüne de köfteleri koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Yoğurt (İsteğe bağlı sarımsak)
Köftesi için materyaller
1 bardak ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates rendesi
2 diş sarımsak
Tuz
Su
Fellah Köftesi Ispanaklı Tanımı Yapılışı
Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Yıkanıp doğranmış ıspanağı koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
İçine tuz, karabiber koyup soğumaya bırakıyoruz.
Köftelik bulgura kaynamış sıcak suyu döküp şişmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
İçine un, irmik, tuz, baharatlar ve yumurta koyulup yoğuruyoruz.
Misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Bu süreci yaparken bir kase su bulundurun elinizin altında ortada elinizi batırırsanız daha pak bir çalışma olacaktır.
Tüm köfteler bittikten sonra kaynar tuzlu suda haşlıyoruz.
Bir tavada yağ, salça, domates, sarımsağı soteliyoruz.
Haşlanan köfteleri süzüp, yaptığımız karışımın içine koyup karıştırıyoruz.
Kavrulan ıspanağa isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt yada sade yoğurt ile karıştırıyoruz.
Borcama aldığımız ıspanaklı yoğurt karışımının üstüne de köfteleri koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.