Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 adet yumurta
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
1 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz (Tuz ölçünüzü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Sosu için
3 adet rendelenmiş domates
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 adet rondodan çekilmiş soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon (isteğe bağlı)
3-4 kol ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için biraz maydanoz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel bulguru sıcak su ile ıslayıp beş dk dinlendirelim.
Sonra yumurtasını ve diğer gereçlerini ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yoğururken bir taraftan kıvamını ayarlamak için soğuk suyu yavaşça ekleyerek yoğuralım.
Minik minik kopararak köfteleri elimizin içinde yuvarlayıp ortasına parmağımızı hafif basalım bir kaseye suyumuzu koyalım.
Ortada köfteden kopardığımız parçaları kasedeki su ile elimizi ıslatıp öyle köftelerimizi minik minik yapalım bulgur çünkü çabuk kuruyabiliyor.
Unlanmış tepsi içine yaptığımız köfteleri koyalım.
Köfteleri kaynamış suyun içine atıp pişirelim.
Sonra köftelerimizi bir kaba alalım bir taraftan da sosu için bütün gereçleri pişireceğimiz kaba önce soğanı sıvı yağ ile az kavuralım.
Salçalarımızı ekleyelim.
Yarım su bardağı ile sosumuzu inceltelim.
Sarımsağı ve baharatları tuzunu da ekleyim.
Altını kısalım kısık ateşte beş altı dk ka pişirelim.
Sonra bir kaç kısım maydanozu incecik doğrayıp içine atalım karıştırıp altını kapatalım.
Köftelerimizi tenceremizden sularını süzüp sosun içine alalım.
Bütün sosu köftelerle birlikte harmanlayıp servis tabağına koyalım.
Üzerine ince doğradığımız maydanoz ile serpelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 adet yumurta
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
1 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz (Tuz ölçünüzü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Sosu için
3 adet rendelenmiş domates
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 adet rondodan çekilmiş soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon (isteğe bağlı)
3-4 kol ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için biraz maydanoz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel bulguru sıcak su ile ıslayıp beş dk dinlendirelim.
Sonra yumurtasını ve diğer gereçlerini ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yoğururken bir taraftan kıvamını ayarlamak için soğuk suyu yavaşça ekleyerek yoğuralım.
Minik minik kopararak köfteleri elimizin içinde yuvarlayıp ortasına parmağımızı hafif basalım bir kaseye suyumuzu koyalım.
Ortada köfteden kopardığımız parçaları kasedeki su ile elimizi ıslatıp öyle köftelerimizi minik minik yapalım bulgur çünkü çabuk kuruyabiliyor.
Unlanmış tepsi içine yaptığımız köfteleri koyalım.
Köfteleri kaynamış suyun içine atıp pişirelim.
Sonra köftelerimizi bir kaba alalım bir taraftan da sosu için bütün gereçleri pişireceğimiz kaba önce soğanı sıvı yağ ile az kavuralım.
Salçalarımızı ekleyelim.
Yarım su bardağı ile sosumuzu inceltelim.
Sarımsağı ve baharatları tuzunu da ekleyim.
Altını kısalım kısık ateşte beş altı dk ka pişirelim.
Sonra bir kaç kısım maydanozu incecik doğrayıp içine atalım karıştırıp altını kapatalım.
Köftelerimizi tenceremizden sularını süzüp sosun içine alalım.
Bütün sosu köftelerle birlikte harmanlayıp servis tabağına koyalım.
Üzerine ince doğradığımız maydanoz ile serpelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.