Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un tepeleme
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
1 su bardağı sıcak su(bulguru haşlamak için)
Yoğururken kullanmak içinde çeyrek çay bardağı su
Sosu için;
1 su bardağı domates sosu ya da rendelenmiş domates
3 yemek kaşığı tereyağ ya da zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Köfteleri haşlamak için;
2-3 lt kadar sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Bulguru bir su bardağı sıcak su ile haşlayın.
Suyunu düzgünce çekince üzerine irmik, yumurta, un, baharatları, tuzu ve salçayı ekleyip karıştıralım.
Sonra yavaş yavaş su ekleyip 15 dk kadar yoğuralım.
Küçük bir kabın içine su koyup elimizi ıslatıp hamurdan misket büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
Yuvarlanan hamurun ortasına işaret parmağımızla bastıralım.
İsterseniz yalnızca yuvarlak olarak da yapabilirsiniz.
Hamuru bu formda bitirelim.
Ocağa haşlamak için suyu koyalım.
Su kaynarken sosunu hazırlayalım.
Sosu için yağı tencereye alalım.
Üzerine domates sosu ve salçayı ekleyip baharat ve tuzunu koyalım.
Uygunca kızdırdıktan sonra ocaktan alalım.
Köfteleri kaynayan suyun içine atalım.
Köfteler su üzerine çıktığı vakit pişmiş olacaktır.
Kevgir yardımıyla bir tabağa alalım.
Domates sosu köftelerin üzerine döküp karıştalım.
Servis yapacağınız tabağa alalım.
Üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
İnce kıyılmış maydanozla servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un tepeleme
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
1 su bardağı sıcak su(bulguru haşlamak için)
Yoğururken kullanmak içinde çeyrek çay bardağı su
Sosu için;
1 su bardağı domates sosu ya da rendelenmiş domates
3 yemek kaşığı tereyağ ya da zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Köfteleri haşlamak için;
2-3 lt kadar sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Bulguru bir su bardağı sıcak su ile haşlayın.
Suyunu düzgünce çekince üzerine irmik, yumurta, un, baharatları, tuzu ve salçayı ekleyip karıştıralım.
Sonra yavaş yavaş su ekleyip 15 dk kadar yoğuralım.
Küçük bir kabın içine su koyup elimizi ıslatıp hamurdan misket büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
Yuvarlanan hamurun ortasına işaret parmağımızla bastıralım.
İsterseniz yalnızca yuvarlak olarak da yapabilirsiniz.
Hamuru bu formda bitirelim.
Ocağa haşlamak için suyu koyalım.
Su kaynarken sosunu hazırlayalım.
Sosu için yağı tencereye alalım.
Üzerine domates sosu ve salçayı ekleyip baharat ve tuzunu koyalım.
Uygunca kızdırdıktan sonra ocaktan alalım.
Köfteleri kaynayan suyun içine atalım.
Köfteler su üzerine çıktığı vakit pişmiş olacaktır.
Kevgir yardımıyla bir tabağa alalım.
Domates sosu köftelerin üzerine döküp karıştalım.
Servis yapacağınız tabağa alalım.
Üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
İnce kıyılmış maydanozla servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun