Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağa irmik
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kimyon
Sosu için:
1,5 çay bardağı zeytin yağı
5-6 diş sarımsak (isteğe nazaran azaltılabilir)
2 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
Köfteleri haşlamak için:
2 litre su
1 çay kaşığı limon tuzu
Olağan tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Köfte için verilen tüm materyaller orta ara ılık su yardımıyla yoğurulur ve macun kıvamına getirelim.
Elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde modüller koparıp elimizi yavaşça ıslatarak ufak ufak köfte halinde avuç içinde yuvarlayalım.
Bu köfteciklerin üstüne serçe parmağımızla bastırılıp düğme hali verilir, unlanmış tepsiye dizelim.
Sosu için bir tavada yağ ısıtalım.
Dövülmüş sarımsak yavaşça kavrulur, biber salçası ve domates rendesi eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirelim.
Kaynayan suya köfteler azar azar atılıp 5 dakika haşlanıp kevgirle servis tabağına alalım.
Tavada pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.
Afiyet olsun.
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağa irmik
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kimyon
Sosu için:
1,5 çay bardağı zeytin yağı
5-6 diş sarımsak (isteğe nazaran azaltılabilir)
2 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
Köfteleri haşlamak için:
2 litre su
1 çay kaşığı limon tuzu
Olağan tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Köfte için verilen tüm materyaller orta ara ılık su yardımıyla yoğurulur ve macun kıvamına getirelim.
Elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde modüller koparıp elimizi yavaşça ıslatarak ufak ufak köfte halinde avuç içinde yuvarlayalım.
Bu köfteciklerin üstüne serçe parmağımızla bastırılıp düğme hali verilir, unlanmış tepsiye dizelim.
Sosu için bir tavada yağ ısıtalım.
Dövülmüş sarımsak yavaşça kavrulur, biber salçası ve domates rendesi eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirelim.
Kaynayan suya köfteler azar azar atılıp 5 dakika haşlanıp kevgirle servis tabağına alalım.
Tavada pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.
Afiyet olsun.