Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için :
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
1 doruklu yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Az karabiber, kimyon
Sosu ı̇çı̇n :
1 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ, zeytinyağ yahut 1 doruklu eritilmiş tereyağ
Tuz
Haşlamak ı̇çı̇n :
2 litre su
Çay kaşığı ucuyla limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabında bulgur, sıcak suyla birlikte karıştırılarak 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletilir.
İrmik, yumurta, salçalar, un, tuz baharatlarla birlikte 15-20 dakika macun kıvamına gelinceye kadar uygunca yoğrulur.
Misket büyüklüğünde yuvarlanır.
Unlanmış tepsi içerisine alınır. Orta ara el ıslatarak tüm köfteler hazırlanır.
2 litre kaynamış su, çay kaşığı ucuyla limon tuzu, 1 çay kaşığı tuzla birlikte tüm köfteler azar azar eklenerek 6-7 dakika kaynatılarak kevgirle bir kap içerisine alınır.
Sosu için tava içerisinde yağla birlikte rendelenmiş sarımsak, salçalar birlikte kavrulunca, rendelenmiş domatesle sos kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Köftelerle birlikte harmanlanarak servis tabağına alınır. Mükemmel sosuyla nefis fellâh köftemiz servise hazır Afı̇yetler olsun
Köftesi için :
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
1 doruklu yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Az karabiber, kimyon
Sosu ı̇çı̇n :
1 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ, zeytinyağ yahut 1 doruklu eritilmiş tereyağ
Tuz
Haşlamak ı̇çı̇n :
2 litre su
Çay kaşığı ucuyla limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabında bulgur, sıcak suyla birlikte karıştırılarak 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletilir.
İrmik, yumurta, salçalar, un, tuz baharatlarla birlikte 15-20 dakika macun kıvamına gelinceye kadar uygunca yoğrulur.
Misket büyüklüğünde yuvarlanır.
Unlanmış tepsi içerisine alınır. Orta ara el ıslatarak tüm köfteler hazırlanır.
2 litre kaynamış su, çay kaşığı ucuyla limon tuzu, 1 çay kaşığı tuzla birlikte tüm köfteler azar azar eklenerek 6-7 dakika kaynatılarak kevgirle bir kap içerisine alınır.
Sosu için tava içerisinde yağla birlikte rendelenmiş sarımsak, salçalar birlikte kavrulunca, rendelenmiş domatesle sos kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Köftelerle birlikte harmanlanarak servis tabağına alınır. Mükemmel sosuyla nefis fellâh köftemiz servise hazır Afı̇yetler olsun