Fesleğenli Bol Baharatlı Dana Etli Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
150-200 gram dana eti
Yarım soğan
Yarım paket mantar
6-7 adet biber
1 tutam fesleğen
2 buçuk yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Baharat ve tuz
Fesleğenli Bol Baharatlı Dana Etli Mantar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Doğradığımız etleri haşlıyoruz.
Etler yumuşayınca suyunu süzüyoruz.
Et suyunu hem yemekte kullanacağız hem de başka yemekleriniz için saklayabilirsiniz.
Soğanı halka halka doğruyoruz.
Tavada soğanları soteliyoruz.
Ardından biberleri de ekliyoruz.
Haşladığımız etleri de ekleyip güzelce soteliyoruz.
Etlerin rengi hafid değişince iri iri doğradığımız mantarları ekliyoruz.
Ardından bir tutam ince kıyılmış fesleğeni ekleyip karıştırıyoruz.
Pul biber, karabiber ve naneyi de ekliyoruz.
Yaklaşık 1 dakika karıştırarak malzemeleri soteliyoruz.
Mantarın suyundan azıcık kalmasına özen gösterelim, yemeğe ayrı bir tat veriyor.
2 buçuk yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz.
Yemeğin her yerine salça nüfuz edecek şekilde karıştırıyoruz.
Sonrasında 1 kase et suyu, 3 kaseye yakın da sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
Etlerin yumuşacık olduğu, baharatıyla ağızda unutulmayacak yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
Fesleğenli Bol Baharatlı Dana Etli Mantar Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150-200 gram dana eti
Yarım soğan
Yarım paket mantar
6-7 adet biber
1 tutam fesleğen
2 buçuk yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Baharat ve tuz
Fesleğenli Bol Baharatlı Dana Etli Mantar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Doğradığımız etleri haşlıyoruz.
Etler yumuşayınca suyunu süzüyoruz.
Et suyunu hem yemekte kullanacağız hem de başka yemekleriniz için saklayabilirsiniz.
Soğanı halka halka doğruyoruz.
Tavada soğanları soteliyoruz.
Ardından biberleri de ekliyoruz.
Haşladığımız etleri de ekleyip güzelce soteliyoruz.
Etlerin rengi hafid değişince iri iri doğradığımız mantarları ekliyoruz.
Ardından bir tutam ince kıyılmış fesleğeni ekleyip karıştırıyoruz.
Pul biber, karabiber ve naneyi de ekliyoruz.
Yaklaşık 1 dakika karıştırarak malzemeleri soteliyoruz.
Mantarın suyundan azıcık kalmasına özen gösterelim, yemeğe ayrı bir tat veriyor.
2 buçuk yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz.
Yemeğin her yerine salça nüfuz edecek şekilde karıştırıyoruz.
Sonrasında 1 kase et suyu, 3 kaseye yakın da sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
Etlerin yumuşacık olduğu, baharatıyla ağızda unutulmayacak yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
Fesleğenli Bol Baharatlı Dana Etli Mantar Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı