Son konular

Fesleğenli Domates Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Yarım çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber

Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı Yapılışı

Birinci olarak tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp 1 yemek kaşığı unla kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sarımsağı rendeleyip ,domates salçasını ek edip,bir mühlet kavuralım.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri (ben yazdan buzluğa koyduğum domatesten yaptım) ekleyip biraz da o halde kavuralım ve suyunu ek edip pişmeye bırakalım.
Domatesler yumuşayana kadar pişirdikten sonra baharatlarını ekleyip rondodan geçirelim.
İsteğe nazaran 1 çay bardağı sütte ek edebilirsiniz.
Servis ederken üzerine kaşar peynir ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Fesleğenli Domates Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1/2 (yarım) paket makarna 150-200 gram kıyma 1 soğan 1 diş sarımsak 2 domates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı fesleğen 1/2 (yarım) kapya biber 2 sivri biber 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber Fesleğenli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Yemeklerinizin Yanı Şenlenecek!! Etli Fesleğenli Köz Patlıcan Şöleni Tanımı İçin Malzemeler 1 kase ufak doğranmış dana eti 1 kase közlenmiş doğranmış patlıcan 1 adet közlenmiş doğranmış kapya biber 1 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fesleğenli Bol Baharatlı Dana Etli Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 150-200 gram dana eti Yarım soğan Yarım paket mantar 6-7 adet biber 1 tutam fesleğen 2 buçuk yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Baharat ve tuz Fesleğenli Bol Baharatlı Dana Etli Mantar Yemeği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Fesleğenli Kraker Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı tereyağı 1.5 çay bardağı un 2 çay bardağı mısır unu 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı sirke 3 çay kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tuz 1.5 türk kahvesi fincanı ılık su Pul biber Fesleğen Fesleğenli Kraker Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Mantarlı Fesleğenli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 8-9 adet kültür mantarı 1 küçük kapya biberi 1 küçük köy biberi 1 adet soğan 1 adet sarımsak 1 su bardağı bulgur 2 domates rendesi ya da konservesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt