Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Yarım çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp 1 yemek kaşığı unla kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sarımsağı rendeleyip ,domates salçasını ek edip,bir mühlet kavuralım.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri (ben yazdan buzluğa koyduğum domatesten yaptım) ekleyip biraz da o halde kavuralım ve suyunu ek edip pişmeye bırakalım.
Domatesler yumuşayana kadar pişirdikten sonra baharatlarını ekleyip rondodan geçirelim.
İsteğe nazaran 1 çay bardağı sütte ek edebilirsiniz.
Servis ederken üzerine kaşar peynir ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Yarım çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp 1 yemek kaşığı unla kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sarımsağı rendeleyip ,domates salçasını ek edip,bir mühlet kavuralım.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri (ben yazdan buzluğa koyduğum domatesten yaptım) ekleyip biraz da o halde kavuralım ve suyunu ek edip pişmeye bırakalım.
Domatesler yumuşayana kadar pişirdikten sonra baharatlarını ekleyip rondodan geçirelim.
İsteğe nazaran 1 çay bardağı sütte ek edebilirsiniz.
Servis ederken üzerine kaşar peynir ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.