Fesleğenli Domatesli Peynirli Tortiglioni Makarna Tanımı İçin Gereçler
1 paket barilla yahut öbür marka tortiglioni makarna(resimde var)
400 gr kesilmemiş yıkanmış cherry domates
250 gram kesilmemiş kalıp ezine beyaz peynir
1 kaşık tuz
1 kaşık kekik
1 kaşık karabiber
1 kaşık pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağ
3-4 diş kabuğu soyulmuş lakin doğranmamış sarımsak
1 demet doğranmış taze fesleğen
Fesleğenli Domatesli Peynirli Tortiglioni Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Makarnayı tuz katılmış suda haşlıyoruz, aldente kıvamı.
Makarna haşlanırken bir payreks kalıba cherry domatesleri direk içine atıyoruz, ortasına da kalıp peyniri bölmeden koyuyoruz.
Üzerine tüm baharatları ve sarımsakları da serpip zeytinyağı dökerek fırında 250 derecede 20-25 dakika domatesler suyunu salana ve ortadaki peynir helmeleşmeye başlayana kadar pişiriyoruz.
Makarna olduğunda, soğuk sudan geçirip süzüp bekletiyoruz.
Pişmiş payreksin içindeki domates sarımsak ve peyniri çatalla eziyoruz(aman dikkat domates bastırınca fışkırıyor, sakın yanmayın).
Payreksin içindeki domates karışımına taze fesleğeni de katıyoruz ve karıştırıyoruz, peynir yeterlice erimiş oluyor.
Üstüne de makarnaları katıp yeniden karıştırıyoruz.
Efsane bir makarna lezzeti, afiyet olsun.
Fesleğenli Domatesli Peynirli Tortiglioni Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket barilla yahut öbür marka tortiglioni makarna(resimde var)
400 gr kesilmemiş yıkanmış cherry domates
250 gram kesilmemiş kalıp ezine beyaz peynir
1 kaşık tuz
1 kaşık kekik
1 kaşık karabiber
1 kaşık pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağ
3-4 diş kabuğu soyulmuş lakin doğranmamış sarımsak
1 demet doğranmış taze fesleğen
Fesleğenli Domatesli Peynirli Tortiglioni Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Makarnayı tuz katılmış suda haşlıyoruz, aldente kıvamı.
Makarna haşlanırken bir payreks kalıba cherry domatesleri direk içine atıyoruz, ortasına da kalıp peyniri bölmeden koyuyoruz.
Üzerine tüm baharatları ve sarımsakları da serpip zeytinyağı dökerek fırında 250 derecede 20-25 dakika domatesler suyunu salana ve ortadaki peynir helmeleşmeye başlayana kadar pişiriyoruz.
Makarna olduğunda, soğuk sudan geçirip süzüp bekletiyoruz.
Pişmiş payreksin içindeki domates sarımsak ve peyniri çatalla eziyoruz(aman dikkat domates bastırınca fışkırıyor, sakın yanmayın).
Payreksin içindeki domates karışımına taze fesleğeni de katıyoruz ve karıştırıyoruz, peynir yeterlice erimiş oluyor.
Üstüne de makarnaları katıp yeniden karıştırıyoruz.
Efsane bir makarna lezzeti, afiyet olsun.
Fesleğenli Domatesli Peynirli Tortiglioni Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı