Son konular

Fesleğenli Kraker

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fesleğenli Kraker Tanımı İçin Materyaller
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı un
2 çay bardağı mısır unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
3 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1.5 türk kahvesi fincanı ılık su
Pul biber
Fesleğen

Fesleğenli Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Su hariç bütün gereçleri bir yoğurma kabına alıp karıştıralım. Lakin bu evrede kabartma tozunun üzerine sirkeyi dökmeye itina gösterelim.
Düzgünce harmanladıktan sonra, suyu ek edip hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp ince uzun şerit halini verelim ve bir ucundan dolayıp görseldeki forma getirelim. Lakin bu formda içinin pişmesi için üzerinin yeterlice kızarması gerekiyor.
Dilerseniz ince uzun çubuk hali de vererek daha rahat fırında kurutabilirsiniz.
Evvelki denemelerime nazaran çubuk biçiminde daha kuru ve hoş oluyor. Tercih sizin elbette ki. .
180° fanlı ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Fesleğenli Kraker Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt