Son konular

Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım tavuk göğsü
300 gr mantar
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Barilla fettucine makarna ( yassı spagetti de kullanabilirsiniz)
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
400ml süt
Tuz
Karabiber
Kuru fesleğen
Nane

Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağı bir tavaya alınarak minik doğranmış sarımsaklar sotelenir.
Sonrasında dikey olarak doğradığımız mantarlar güzelce kavrulur.
Suyunu bıraktıktan sonra jülyen kestiğimiz tavuklar ve tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Bu evrede biraz karabiber atabilirsiniz.
Mantar ve tavuk pişerken bir yandan makarnayı haşlayalım.
Başka bir tencerede beşamel sosu hazırlayalım.
Beşamel sos için; evvel yağ eritilir, un eklenerek hafif kavrulur.
Sonrasında süt eklenerek karıştırarak pişirilir. Sıvı bir beşamel sos olmalı.
Sos piştiğinden baharatlar ve mantar sote eklenerek harmanlanır.
Haşlanmış makarna ile karıştırılır. 10dk dinlenip aromasını verdiğinde afiyetle yenilir.
Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Alfredo Soslu, Tavuklu Ve Mantarlı Makarna Tanımı İçin Gereçler 1 adet tavuk göğüs 200 gram mantar 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 2 yemek kaşığı tereyağ Alfredo sos için: 2 yemek kaşığı tereyağ 2 diş sarımsak 1 kutu krema (200 ml) 100 gram parmesan peyniri (rendelenmiş) Tuz, karabiber Bir tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Soya Soslu Fettucine (Asya Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 3 adet kırmızı (Kapya) biber 3 adet yeşil biber 3 yemek kaşığı zeytin yağı Yarım paket barilla fettucine makarna 1 çay bardağı soya sosu 2 yemek kaşığı susam 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı nane Soya Soslu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kremalı Tavuklu Makarna (Fettucinie Alfredo) Tanımı İçin Gereçler 3-4 kişilik için; Yarım paket fettucinie makarna ( ben yassı spagetti kullandım ) 1,5 lt sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için; 1 büyük tavuk göğsü 1 kase mantar 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 kutu krema 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Bademli Kajulu Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı İçin Materyaller 1 avuç çiğ badem içi 1 avuç kaju 1 su bardağı su 1 adet tavuk göğsü 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım paket fettucine makarna 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın 1 paket krema İsteğe nazaran tuz Bademli Kajulu Tavuklu Kremalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fırında Mantarlı Tavuklu Patates Tanımı İçin Materyaller 4 adet patates 1 adet tavuk göğüs (veya hindi göğüs vs.) 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan 250 gram mantar 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber ½ tatlı kaşığı Köri Baharatı Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı) Beşamel sos için: 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt