Fettucini Alfredo

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fettucini Alfredo Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
600 gram un
6 adet yumurta
Tuz
Sosu için;
500 gr tavuk göğsü
500 gr mantar
3 diş sarımsak
300 ml krema
4-5 kısım fesleğen
150 ml parmesan peyniri (rende)
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ

Fettucini Alfredo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarna hamuru için elenmiş unu tezgaha döküp ortasını havuz halinde açın.
Yumurtaları ortasına kırın,tuzu unun üzerine dökün.
Yumurtaları çatal yardımıyla çırpın ve dıştan içe gerçek unu yumurtalara yedirin yoğurmaya başlayın.
Hazırlanan hamuru streç sinemaya sarıp oda sıcaklığında 30dk-1 saat dinlendirin.
Makarnanın sosu için;mantarları nemli pak bir bezle ile silip doğrayın.
Tavuk göğsünü mirpua doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin. Fesleğeni incecik kıyın.
Dinlenen makarna hamurunu 1-2mm inceliğinde açıp ince şeritler halinde kesin ve zeytinyağı,tuz eklediğiniz kaynar suda 3dk haşlayın.
Tereyağını derin bir sos tavasında kızdırın.
Doğranmış mantarları ekleyip suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
Sarımsakları ekleyin.
Sotelenmekte olan mantarları tavuk etlerini ek edin ve renk alana kadar soteleme sürecini sürdürün.
Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi fesleğini ekleyin,kısık ateşte 5dk kaynatın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın.
Sosu ile yaklaşık 5dk pişen makarnayı rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yaprakları ile servis edin.
Afiyet olsun

Fettucini Alfredo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt